Kad Napoli igra sve izgleda tako lako

Akcija "Vezuvljanja" kao sa PES-a i efektna završnica Hamšika

Kad Napoli igra sve izgleda tako lako

Napoli je večeras gostovao kod Cagliarija i do vrha napunio mrežu svog protivnika, pošto je na kraju slavio sa ubjedljivih 0:5.

Poveli su gosti u 29. minuti preko Callejona, da bi Dries Mertens nekoliko minuta prije odlaska na odmor pogodio za vodstvo Napolija od dva gola razlike.

Nastavili su gosti u sjajnom ritmu i u nastavku, a u 61. minuti je Hamšik krunisao sjajnu akciju ekipe koja tačno oslikava lijep i lepršav stil igre koji gaje "Vezuvljani" pod trenerskom palicom Maurizija Sarrija.

Akcija je krenula iz zadnje linije, da bi potom kombinovanjem na sredini terena vezni red Napolija potpuno razbio formaciju Cagliarija. U završetku akcije su Hamšik i Insigne razmijenili pasove, a Slovak je na kraju efektno pogodio za 0:3.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja susreta su se u listu strijelaca upisali još i Insigne (penal) i Rui, pa je Napoli zabilježio ubjedljiv trijumf u 26. kolu Serije A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi