Mertens "poludio" u meču protiv Torina

Nezaustavljiv i danas

Mertens "poludio" u meču protiv Torina

Edmir Škorić
Teme:

Dries Mertens je prava zvijer i igrač koji bi u budućnosti mogao da bude proglašen i najboljim.

Kada smo igrali u Briselu protiv Belgije, tamošnji novinari su upozoravali na Mertensa iako su svakom bh. novinaru u fokusu bili Hazard, De Bruyne, Lukaku...

"Mertensa je nemoguće zaustaviti. Ne postoje defanzivci koji mogu da ga 90 minuta drže na oku", rekao je tada jedan belgijski novinar, a od te utakmice, Mertens je nezaustavljiv u Napoliju.

U toku je meč Napoli - Torino i domaćin je za 22 minute zabio tri gola. Sva tri djelo su nevjerovatnog Driesa Mertensa, koji je mrežu Bikova tresao u 13., 18. i 22. minuti i imao je dobru šansu u 24. minuti, ali je pucao pored gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mertens je ove sezone zabio devet golova u Seriji A, četiri u Ligi prvaka, a nekoliko golova dao je i za Belgiju. Dva protiv Estonije i jedan prtoiv Gibraltara. Definitivno dečko kojeg je teško zaustaviti i Napoli bi mogao dobro unovčiti njegov odlazak jednog dana.


Dries Mertens Goal HD - Napoli 1-0 Torino 18... by Football--Live
Dries Mertens Goal HD - Napoli 2-0 Torino - 18... by Goal-Free-Kick
Dries Mertens Goal HD - Napoli 3-0 Torino 18... by Football--Live

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti