Mertens: Sretan sam u Napoliju i želim ostati

Belgijanac ne želi da ide

Mertens: Sretan sam u Napoliju i želim ostati

Belgijsnki fudbaler Dries Mertens odradio je najbolju sezonu u karijeri.

Iza njega je nevjerovatnih 12 mjeseci u kojima je postigao čak 33 pogotka na 44 utakmice te je bio drugi strijelac Serije A iza napadača Rome Edina Džeke. 

On se proteklih sedmica povezivao sa mnogim inostranim klubovima, ali je prošle sedmice produžio ugovor sa Napolijem na još tri godine te je danas poručio da ne namjerava odlaziti, iako u ugovoru postoji otkupna klauzula.

"Da, tačno je da postoji otkupna klauzula. Ali, ja sam sretan u Napoliju i želim ostati ovdje. Zaista volim Italiju. Veoma mi je lijepo ovdje i tretiraju me sjajno", rekao je Mertens pa je potvrdio da je bilo pregovora sa Chelseajem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da, postojao je interes i od ostalih klubova. Ipak, u mojoj glavi nikada nije bila namjera da promijenim klub. Ova sezona je bila stvarno dobra. Pokušat ću naredne sezone da budem još bolji", rekao je Mertens. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi