Mešanović pogodio u stilu Ibrahimovića i odveo Maribor u polufinale Kupa Slovenije

Zabio i Ibričić

Mešanović pogodio u stilu Ibrahimovića i odveo Maribor u polufinale Kupa Slovenije

Endin Čaušević

Fudbaleri Maribora danas su remizirali u gostima protiv Domžala (2:2) u revanš meču četvrtfinala Kupa Slovenije, ali su se uspjeli plasirati dalje.

U prvom meču ovih rivala Maribor je pred svojim navijačima slavio sa 1:0, a danas su u nevjerovatnom finišu izborili polufinale. Svi su vjerovali da će Domžale proći dalje jer su vodili sa 2:0, no u posljednjim minutama meča Maribor je stigao do poravnanja.

Domažale su povele u 36. minuti utakmcie kada je Gnezda zatresao mrežu gostiju za 1:0. Prednost domaće ekipe u 76. minuti udvostruči je Senijad Ibričić iz penala i tada se činilo da je sve završeno i da Domžale idu dalje.

Ipak, onda smo gledali šokantnu sudijsku nadoknadu. U trećoj minuti nadoknade Celar je smanjio na 2:1, a samo minutu kasnije Maribor je poravnao na 2:2 golom bh. napadača Jasmina Mešanovića koji je tako odveo svoj tim u polufinale ovog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti