Olimpija u derbiju bolja od Maribora, Tomić presudio ljutom rivalu
Nova sjajna partija veziste koji se u više navrata i protekle sezone pokazao kao junak tima iz Ljubljanje Foto: www.alesfevzer.com

Tri pogotka i pobjeda gostiju

Olimpija u derbiju bolja od Maribora, Tomić presudio ljutom rivalu

S. Mlaćo

U velikom slovenskom derbiju Olimpije je danas savladala Maribor (2:1) u okviru 14. kola Prve lige Slovenije.

Maribor je ipak prvi poveo i to u 40. minuti kada Hotić pogađa za veliko slavlje domaćih navijača. Ipak, u drugom dijelu bolja igra gostiju i velika tri boda idu za Ljubljanu.

Prvo je u 52. minuti Vombergar pogodio za 1:1, a zatim bh. vezista Tomislav Tomić u 63. minuti pogađa za 2:1, ispostavit će se kasnije, i konačan rezultat ovog derbija.

Maribor je pokušao doći do izjednačenja, nije uspio, a jedino je strijelac jedinog pogotka Dino Hotić u 82. minuti dobio crveni karton, te pred sami kraj otežao posao svojim saigračima.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Jasmin Mešanović je na terenu proveo 66. minuta i zaradio žuti karton, dok je Kenan Pirić susret odgledao sa klupe za rezervne igrače. Kod gostiju Tomić je ubilježio pobjedonosni pogodak i na terenu proveo svih 90. minuta, dok je 90. minuta upisao i Asmir Suljić.

Maribor je ostao lider na tabeli sa 30 osvojenih bodova, ali Olimpija sada ima samo dva manje, tačnije 28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti