Mešanović potpisao za prašku Slaviju

Napustio redove Jihlave

Mešanović potpisao za prašku Slaviju

Bh. internacionalac Muris Mešanović karijeru će nastaviti u redovima praške Slavije. 

Kineska kompanija CEFC, koja je nedavno preuzela Slaviju, namjerava u naredne tri godine investirati 100 miliona u klub i već u ovom prijelaznom roku krenula je s obnovom rostera s kojim želi osvojiti titulu u Snyot ligi. 

Jedno od pojačanja je i naš internacionalac Muris Mešanović koji dolazi iz Jihlave, a sa praškim klubom je nakon kratkih pregovora potpisao ugovor do 30. juna 2019. godine. 

"Slavia Prag je veliki i ambiciozni klub koji se namjerava vratiti na stare staze slave. To me ujedno privuklo i vjerujem da nisam pogriješio sa izborom nove sredine", izjavio je Mešanović za tamošnje medije.

Mešanović je ove sezone postigao osam golova za Jihlavu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi