Stigao u trenerci i patikama, najveći ikad izašao na teren, pa u Tokiju doživio poniženje života

Pojedini nezadovoljni navijači već napustili stadion

Stigao u trenerci i patikama, najveći ikad izašao na teren, pa u Tokiju doživio poniženje života

E. Čaušević

Japanski Vissel Kobe i Inter iz Miamija igraju trenutno prijateljsku utakmicu u Tokiju, a u centru pažnje našao se Lionel Messi koji je još jednom razočarao svoje fanove na dalekom istoku koji ovaj put to nisu mogli da trpe.

Inter se već neko vrijeme nalazi na pripremama pred novu sezonu, a prvi dio američki klub proveo je na turneji u Saudijskoj Arabiji.

Naravno, glavna zvijezda ovog tima je Lionel Messi i mnogi su kupili ulaznice za mečeve Intera kako bi vidjeli Argentinca na djelu, ali nažalost većina njih to nije doživjela.

To se odnosi na kratku turneju u Hong Kongu gdje je prije nekoliko dana Inter igrao protiv zvijezda Hong Kong lige. No, Messi nije ulazio u igru što je navijače posebno razočaralo.

Nakon toga Messi je potvrdio da je protiv Al Nassra osjetio nelagodu u mišiću i da ga zbog toga nije bilo. Imao je i dosta sponzorskih obaveza tokom boravka u Hong Kongu, te nije htio da rizikuje težu povredu.

Oglasi

Igrači Intera su nakon Hong Konga doputovali prije dva dana u Japan gdje trenutno u Tokiju igraju novi pripremni meč i to protiv Vissel Kobea.

Naravno, stadion u Tokiju je ispunjen do posljednjeg mjesta i ulaznice su rasprodane u svega nekoliko dana. Međutim, baš kao u Hong Kongu tako su i navijači u Tokiju doživjeli veliko razočarenje.

Naime, Messi ni danas nije u početnom sastavu i pitanje je da li će Argentinac danas uopšte ulaziti na teren.

Navijači u Tokiju bili su razočarani kada su vidjeli da je Messi na stadion stigao u trenerci i patikama i bilo im je odmah jasno da on neće igrati od prve minute. Nije bio na zagrijavanju, te se pojavio na terenu tek pred početak utakmice.

Oglasi

Messi je ostao na klupi, a čak su pojedini navijači u Tokiju već napustili stadion jer su razočarani što na sceni neće vidjeti najboljeg igrača svih vremena što je zaista nezabilježen slučaj kada je Argentinac u pitanju.

No, oni koji su ostali da prate meč nadaju se da bi Messi mogao zaigrati u drugom poluvremenu jer je Argentinac jučer odradio trening s ostatkom ekipe, ali doduše s lakšim intenzitetom.

Nadu im je vratio detalj iz prvog poluvremena kada je Messi obuo kopačke što su navijači s oduševljenjem ispratili. Na kraju bi se moglo ispostaviti da su oni koji su iz ljutnje otišli već kući mogli napraviti kardinalnu pogrešku tim potezom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi