Argentinci tek sada počinju da cijene ono što je Messi napravio 2014. godine na Mundijalu

S takvim sastavom došao do finala

Argentinci tek sada počinju da cijene ono što je Messi napravio 2014. godine na Mundijalu

E. Čaušević

Lionel Messi je u svojoj karijeri osvojio skoro sve što je mogao, ali mnogi mu zamjeraju što s reprezentacijom Argentine nije napravio neki iskorak.

Messi s Gaučosima skoro da ništa nije osvojio iako je igrao nekoliko puta u finalu Copa Americe, te finale Svjetskog prvenstva 2014. godine koje se igralo u Brazilu.

Argentinci su 2014. godine uspjeli da dođu do finala gdje su u produžecima poraženi od Njemačke sa 1:0. Bio je to veliki udarac za Messija koji nije mogao sakriti svoje suze nakon meča.

Iako mu mnogi prigovaraju što s Argentinom nikada nije napravio neki uspjeh tek sada su argentinski mediji shvatili da je Messi uradio dosta s toga s obzirom kakvu ekipu je imao na raspolaganju.

U centru pažnje se nalazi sastav iz 2014. godine i finalnog meča protiv Njemačke, a mnogi su poručili da je Messijev najveći uspjeh što je s ovakvim sastavom uspio da dođe do finala na Mundijalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tada su za Argentinu igrali: Romero, Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo, Mascherano, Biglia, Perez, Lavezzi, Higuain, Messi.

Top Komentari

cccccc
Messi je na SP-u 2014 (protiv BiH, Irana, Nigerije i Švicarske) odlučio 4 utakmice golovima i asistencijama "i nije napravio ništa", a Ronaldo na EURU 2016 odlučio samo 2 (protiv Mađarske i Velsa) i "on je ovdeo Portugal do titule"... Logika fanova Ronalda...
7 6
zajid08
Ne kontam tekst. Sastav je odlican, jedan od boljih u historiji Argentine. Zabaleta, Demichelis, Mascherano, Lavezzi, Higuain, sta hoces, sa ovakvom ekipom se moralo doc do finala...
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi