Messi: Arthur me podjeća na Xavija

"Ima u sebi La Masia stil igre"

Messi: Arthur me podjeća na Xavija

Endin Čaušević

Jedan od najboljih igrača svijeta, Lionel Messi, jučer je dao intervju za španske medije.

Messi je pričao o ciljevima Barcelone u narednoj sezoni, ali i o završetku ere i borbe sa Cristianom Ronaldom u La Ligi. Također, argentinski fudbaler se dotakao novih pojačanja koje je Barca dovela ovog ljeta, a čini se da ga je posebno oduševio Arthur.

Arthur je stigao iz Gremija pred početak ove sezone i od njega se mnogo očekuje. Messi njie mogao dati bolji kompliment ovom veznjaku od toga što je rekao da ga Arthur neodoljivo podsjeća na legendarnog Xavija Hernandeza.

"Doveli smo jako dobre igrače. O Arthuru zaista nisam znao mnogo, ali odmah sam vidio da ima dosta sličnosti kao Xavi. On je igrač koji igra jako sigurno i možete mu jednostavno vjerovati. Posjeduje u sebi taj La Masia stil igre. Igre kratke pasove bez gubitka lopte i kreće se veoma brzo što odgovara igri naše ekipe", rekao je Messi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi