"Vozio sam Malcoma na aerodrom jer je išao za Rim, a onda se sve promijenilo"

"Izradio" Romu i potpisao za Barcelonu

"Vozio sam Malcoma na aerodrom jer je išao za Rim, a onda se sve promijenilo"

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Malcom ovog ljeta bio je dio jedne od najvećih transfer saga jer je imao dogovoren transfer u Romu, ali se predomislio u posljednji trenutak i odlučio je da potpiše za Barcelonu.

Roma je pokazala veliki interes za Malcoma koji je igrao sjajno u Bordeauxu, a rimski klub je završio sve oko njegovog dolaska. Malcom je pristao da dođe u Romu i čak je bio na aerodromu i putu za Rim, ali se u sekundi sve to srušilo kada se pojavio interes Barcelone.

Njegov bivši saigrač iz Bordeuaxa, Jonathan Cafu, u intervjuu za francuske medije otkrio je šta se zapravo dešavalo tog 23. jula kada je Malcom odbio Romu, a dan kasnije je potpisao za Barcelonu. Brazilski fudbaler je čak napravio oproštaji ručak za prijatelje kojima je potvrdio da ide u Romu.

"Pozvao me na oproštajni ručak u njegovu kuću i oko 16 sati je to završilo i otišao sam kući. Kada sam došao žena mi je rekla da Malcom ide u Romu i da ga je Bordeaux već prodao. Odmah sam se vratio kod njega i to mi je i on potvrdio. Sjećam se da je pakovao stvari i rekao da ima privatni let za Rim", rekao je Cafu, te nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bio je uzbuđen što ide u Romu i rekao mi je da vjeruje da je to pravi izbor za njega. Onda sam ga odvezao na aerodrom gdje smo čekali njegovog agenta i predstavnike kluba. Nekih sat vremena smo čekali u tišini, a onda je njegov agent došao i rekao da se vratimo kući. Nije nam ništa bilo jasno, a Malcom ga je samo zbunjeno gledao. Onda mu je samo kratko rekao da ga Barcelona svim silama želi dovesti i tu se sve promijenilo".

"Malcom se nasmijao i pogledao me kao dječak koji dobije svoj najdraži slatkiš. Rekao mi je 'čovječe pa to je Barceona, vraćamo se kući". Mislio sam da se šali, ali sam pogriješio. Cijeli putem u povratku mi je govorio da je uzbuđen što ide u Barcelonu i nije ni spomenuo Romu. Prvo što je rekao jeste da će igrati s Messijem. Sutradan sam ga odvezao ponovo na aerodrom i tog dana je postao igrač Barcelone. Vjerujte da je Barcelona san za svakog Brazilca".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AMKO
Tu si se i ukupo kurtonu glupi u Barcaloni ces jaja na klupi izlegnuti u romi bi se naigro pa mozda i vece ime seb izgardijo
15 3
Zoilomas
Supak
13 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi