Messija nema u konkurenciji za igrača godine, stigla poruka i od Barce
(Foto: EPA) Iako ima više golova i asistencija u dresu svom kluba od onih koji su se našli na listi, Messi nije u konkurenciji za prestižno priznanje.

Na Nou Campu se zna ko je najbolji

Messija nema u konkurenciji za igrača godine, stigla poruka i od Barce

Danas je postalo poznato ko je u užoj konkurenciji za FIFA-inog igrača godine, a nakon što je krovna kuća svjetskog fudbala objavila listu od tri imena, društvene mreže su se "usijale".

Naime, kandidati su isti kao i za već dodijeljenu UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača - Luka Modrić, Mohamed Salah i Cristiano Ronaldo.

Međutim, među kandidatima nema Lionela Messije što je mnoge šokiralo, a ljubitelji omalenog čarobnjaka još ne mogu doći sebi zbog FIFA-ine liste.

Zaista se čini pomalo nevjerovatnim da Messija nema među konkurentima s obzirom da je Argentinac prošle sezone imao zaista impresivnu individualnu statistiku, te je postigao više golova i upisao više asistencija u dresu svog kluba od onih koje je FIFA odabrala da konkurišu za nagradu.

Messi je tako sa Barcelonom došao do duple krune u Španiji, osvojio Zlatnu kopačku, a u La Ligi postigao najviše golova, upisao najviše asistencija, kreirao najviše šansi i postigao najviše golova iz slobodnjaka.

Nakon mnogobrojinih komentara zbog izostavljanja Messija sa liste kandidata oglasila se i njegova Barcelona koja je objavila "efektan" Tweet.

"Nema sumnje za navijače Barce. On je najbolji. Tačka", poručili su iz Barce.

Inače, Lionel Messi je u prošloj sezoni postigao 45 golova za Barcu u svim takmičenjima, te je dodao i 18 asistencija.

Top Komentari

Alkma
Nema ga zato sto je odbio igrati protiv izraela prijateljsku utakmicu dugo ga nece biti nigdje da je 100 golova zabio dzaba
41 4
luks-02
Umesto Ronalda bi morali za nagradu kandidirat sudije lige šampiona.
26 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi