Messi nije ispraznio svoj ormarić na Nou Campu, ostao je zatečen kad je vidio šta se nalazi unutra

Napustio Barcelonu

Messi nije ispraznio svoj ormarić na Nou Campu, ostao je zatečen kad je vidio šta se nalazi unutra

A. Čaušević

Kada igrači odlaze iz kluba isprazne svoj ormarić u svlačionici i privatne stvari nose sa sobom. 

Lionel Messi je prije desetak dana nakon 21 godine u Barceloni napustio katalonskog velikana. Kao slobodan igrač otišao je u PSG. 

Posljednja pressica i oproštaj od Nou Campa su bili i više nego emotivni. I sjajni Argentinac je zaplakao, nekoliko puta je zastao kao bi obrisao suze i obratio se prisutnim. 

Messi je tada i posljednji put ušao u svlačionicu, obišao svoj ormarić koji mu je pripadao 17 godina koliko je bio član prvog tima Barcelone.

U međuvremenu Messi je već prošlost na kultnom stadionu. Njegovi broj i ime su trajno nestali sva ormarića u svlačionici. Trenutno je to samo dvokrilni ormar sa brojem 10.

Pored ormarića se nalazi i onaj koji pripada Sergiju Aguero. Drugom Argentincu koji nije dočeao priliku da bude i klupski saigrač s Messijem.

Oglasi

Bio je 8. august kada je Messi posljednji put prišao svom ormariću. Došao je da odnese stvari, ali je ostao zaprepašten kada je ugledao šta se sve nalazi unutra.

U ormariću je bilo raznih predmeta i nagrada. Neki su bili toliko glomazni da ih nije mogao ni ponijeti, pa je na kraju praktično i odustao od namjere da isprazni ormarić.

Između ostalog u ormariću je i ostala nagrada za najboljeg igrača Gamper kupa igranog 2018. godine kada je Messi za poluvrijeme zabio gol i asistirao protiv Boce Juniors.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umjesto da ponese nagradu sa sobom, Messi je trofej samo ostavio iznad ormarića jer je svjestan da bi neko mogao uzeti broj 10. Ali kako sada stvari stoje deseteka Barce ove sezone neće biti u upotrebi.

Ostaje da se vidi šta će biti dalje sa trofejem. Da li će Messi poslati nekog da ga odnese u Pariz, da li će ga prebaciti u svoju kuću u naselju Casteldefels ili će ga je jednostavno ostaviti na tom mjestu kao "relikvija".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi