Surova realnost u riječima Lukakua: Prolazak? Nije Barca PSG!
Napadači Manchester Uniteda su u meču protiv Barcelone bili potpuno bezopasni. Nijedan šut nisu uspjeli uputiti u okvir gola (Foto: EPA)

Belgijski napadač sasvim iskren

Surova realnost u riječima Lukakua: Prolazak? Nije Barca PSG!

M. Šljivak

Ekipa Barcelone pobijedila je sinoć na Old Traffordu Manchester United sa 0:1 i tako je napravila veliki korak ka plasmanu u polufinale Lige prvaka.

Katalonski velikan je do trijumfa stigao zahvaljujući autogolu Lukea Shawa i u revanšu na svom Nou Campu će imati veliku prednost.

United naravno neće odustati, iako je poražen sinoć. Jednom su već napravili čudo izbacivanjem PSG-a nakon poraza od 0:2 na svom terenu, ali čini se kako fudbaleri ovog tima mnogo manje vjeruju u takav rasplet protiv Barcelone.

Riječi napadača Crvenih đavola Romelua Lukaku su surove, ali realne:

"Prolazak dalje? Barcelona nije PSG. Oni imaju mnogo više iskustva", rekao je Lukaku, ali Belgijanac se ipak ne predaje.

"Moramo u drugoj utakmici imati mnogo više samopouzdanja. Bez dileme na Nou Campu trebamo stvoriti što više šansi i igrati sa više strasti", istakao je napadač Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Interesantno je svakako da engleski velikan sinoć nije imao šut u okvir gola.

Nakon punih 14 godina fudbaleri Uniteda nisu uspjeli da zaprijete protivniku, a posljednji put se to desilo 2005. godine kada su na Old Traffordu poraženi od Milana sa 0:1.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi