Messi i Pique za prvo mjesto Barce, Eriksen vratio Tottenham u život
(Foto: EPA) Činilo se da je Inter jako blizu nokaut faze, ali onda se ukazao Christian Eriksen

Liga prvaka, Grupa C

Messi i Pique za prvo mjesto Barce, Eriksen vratio Tottenham u život

Barcelona je u 5. kolu grupe B Lige prvaka gostovala na Phillips stadionu u Eindhovenu u želji da osigura prvo mjesto u grupi i u tome je i uspjela. Iako je i PSV pokazao zube, Barca je na kraju slavila rezultatom 1:2.

Zaprijetio je PSV na otvaranju susreta i to preko Pereira u 4. i 16. minuti, da bi potom i Barca u nekoliko navrata ozbiljno ugrozila gol domaćih.

Pokušavali su Coutinho i Vidal, a potom i Messi, ali nije bilo promjene rezultata. Finoš prvog poluvremena je ipak pripao PSV-u. Luuk de Jong je u 43. minuti pogodio prečku, da bi dvije minute kasnije dobru šansu propustio i Dumfries.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0, ali onda u 61. minuti Lionel Messi dovodi Barcu u vodstvo. Demebele je uposlio Argentinca, koji se sjajno snašao i pogodio za 0:1.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Barce. Messi je u 70. minuti izveo slobodnjak, a Pique nekako skrenuo loptu u mrežu gola PSV-a za 0:2.

PSV se nije predavao, pa je u 83. minuti stigao do gola preko De Jonga, ali Holanđani do kraja susreta nisu uspjeli stići do novog gola, pa je Barca slavila trijumf rezultatom 1:2.

U drugom susretu grupe B snage su na Wembleyju odmjerili Tottenham i Inter, a domaći su uspjeli slaviti pobjedu i prestići Nerrazurre na drugom mjestu u grupi.

Na Wembleyju se gledala dosta tvrda utakmica što je bilo i očekivano s obzirom na njenu važnost. Nije viđen veliki broj šansi, iako ih je nešto više imao Tottenham.

Činilo se da ni nećemo vidjeti golova na ovom susretu što je odgovaralo Interu s obzirom da bi sa remijem osigurao drugo mjesto u grupi. Ipak, u 80. minuti brz napad Tottenhama, asistencija Dele Allija i gol Eriksena za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, pa je Tottenham slavio veliki trijumf.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kolo do kraja u grupi B Barca je prva sa 13 bodova, dok je sada Tottenham drugi sa 7. Treći je Inter sa istim brojem (slabija gol razlika u međusobnim duelima - gol u gostima) bodova, dok je PSV posljednji sa samo jednim bodom.

Biće zanimljivo i u zadnjem kolu s obzirom da Tottenham gostuje Barceloni, a Inter dočekuje PSV.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti