Pochettino: Morat ću malo vježbati italijanski, prije nego se preselim u Italiju

Trener Tottenhama pričao o budućnosti

Pochettino: Morat ću malo vježbati italijanski, prije nego se preselim u Italiju

Mauricio Pochettino priznao je kako bi želio trenirati tim u Serie A i preuzeti odgovornost za reprezentaciju Argentine - ali ne prije nego što osvoji trofej s Tottenhamom.

Šefovi Spursa ovoga ljeta potpisali su s Pochettinom novi petogodišnji ugovor, ali glasine nikada nisu prestajale da bi mogao preuzeti Real Madrid. Pochettino je opetovano potvrdio da je predan klubu, međutim, 46-godišnjak je dao dugačak odgovor na pitanje o njegovoj budućnosti.

Bivši igrač PSG-a ima i druge ambicije koje je otkrio uoči susreta protiv Intera.

"Moj ugovor istječe za četiri i pol godine, ako me predsjednik Spursa Daniel Levy ne pusti prije toga", kazao je za Evening Standard.

"Najozbiljnije, danas se vidim isključivo ovdje. Sanjam da osvojim trofej s Tottenhamom, možda trofej Premier lige i to na našem novom stadionu.

"Također, želja mi je da u budućnosti budem selektor Argentine. Bitno je biti sretan i ja sam to upravo sada. Da li se vidim u Serie A? Imam italijansko porijeklo i bilo bi izvrsno iskustvo."

Čini se da bi jedan njegov bivši saigrač bio posebno oduševljen kada bi Pochettino preuzeo neki tim u Seriji A. Nicolas Burdisso igrao je s trenerom Tottenhama u reprezentaciji Argentine, ali je igrao i u Italiji.

"Kad me Burdisso pitao, rekao sam mu da nikada nisam o tome razmišljao, ali svaki put kad odem u Italiju, osjećam se kod kuće."

"Argentinci i Talijani su vrlo slični, i po načinu na koji živimo i po strasti za nogometom. Jasno je da kad bih radio u Italiji da bi trebao bolje shvatiti talijanski, jer jezik je temelj za komunikaciju s igračima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sjećam se da je moj djed sa mnom često razgovarao sa mnom na italijanskom, ali bio sam prilično mlad. Morat ću malo vježbati prije nego što se preselim u Italiju!

"Prije mnogo godina bili su kontakti s Sampdorijom. Bio sam u Espanyolu, pokazali su interes, ali ništa se nije dogodilo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi