Messi i Ronaldo u čudu nakon objave liste najskupljih igrača svijeta

Džeko jedini bh. igrač u TOP 100

Messi i Ronaldo u čudu nakon objave liste najskupljih igrača svijeta

E. Čaušević

Istraživačka grupa "Fudbalski opservatorij" uglednog Internacionalnog centra za sportske studije (CIES) smještenog u Švicarskoj objavila je rezultate svog najnovijeg istraživanja.

Ovaj put CIES se bavio cijenama fudbalera na tržištu, te je objavio listu od TOP 100 najskupljih igrača na svijetu prema njihovom istraživanju. Zanimljivo je da Lionel Messi i Cristiano Ronaldo ne dominiraju na ovoj listi, a mnogi su se šokirali što je Portugalac na tek 24. mjestu ukupnog poretka.

Prema CIES-u na prvom mjestu najskupljih igrača svijeta u ovom trenutku nalazi se napadač Tottenhama Harry Kane za kojeg ce vjeruje da vrijedi oko 201.2 miliona eura. Na drugom mjestu je Neymar koji prema CIES-u vrijedi 195.7, a treći je Kylian Mbappe koji vrijedi 186.5 miliona eura.

Tek na četvrtom mjesto nalazi se Lionel Messi, a iz CIES-a tvrda da Argentinac vrijedi trenutno oko 184.2 miliona eura. U TOP 10 još su Mohamed Salah (171.3), Dele Alli (171), Kevin de Bruyne (167.2), Antoine Griezmann (164.5), Paulo Dybala (164.2) i Romelu Lukaku (163.4).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao što smo već naveli Cristiano Ronaldo je tek na 24. mjestu CIES-ove liste najskupljih igrača svijeta sa vrijednošću od 103.4 miliona eura. Jedini fudbaler iz Bosne i Hercegovine koji je našao svoje mjesto u TOP 100 je Edin Džeko, a CIES tvrdi da bh. napadadač vrijedi 59.4 miliona eura i nalazi se na 95. mjestu ove liste. Miralem Pjanić nije u TOP 100, a njegova vrijednost je 51.3 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije