"Messi je bio bijesan kada mu Guardiola nije dao faul, a onda je otišao do golmana i uzeo loptu..."

Znao je odmah da je poseban

"Messi je bio bijesan kada mu Guardiola nije dao faul, a onda je otišao do golmana i uzeo loptu..."

Endin Čaušević

Legendarni francuski fudbaler Thierry Henry otkrio je nevjerovatnu priču s jednog Barceloninog treninga, a u centru pažnje tada je bio Lionel Messi.

Naime, Rio Ferdinand je nedavno objavio knjigu u kojoj je dio razgovora s bivšim napadačem Arsenala i Barcelone. Oni su se dotakli jednog od najboljih igrača svih vremena Lionela Messija, te je Henry otkrio sjajnu priču o Argentincu.

Henry je izjavio da Messija skoro nikada ne možete vidjeti ljutog, ali kada se to desi onda on ljutnju pokaže na najbolji mogući način. To se desilo na jednom treningu 2009. godine kada ga je udario jedan od saigrača, a Pep Guardiola mu nije dao faul.

"Bilo je svima jasno da je dobio udarac i očekivali smo da će mu Guardiola vratiti loptu, ali se to nije desilo. Na njemu sam vidio da je ljut, a to se jako rijetko dešava. Otišao je skroz do svog golmana i tražio loptu što je i dobio. Uzeo je loptu prošao cijeli tim i zabio gol. Tako je on kanalisao bijes i zbog toga je najbolji ikad", rekao je Henry.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Legendarni francuski napadač osvrnuo se i na trenutak kada je shvatio da je Messi totalno na nekom drugačijem nivou od ostalih fudbalera.

"Igrao sam sa Zidaneom i Ronaldinhom, ali nikada nisam vidio nikoga kao Messija. Radio je stvari koje su meni bile nevjerovatne i tada sam shvatio da je on drugačiji od svih igrača koje sam vidio u svom životu. One stvari koje radite kao dijete na igralištu on je radio protiv najboljih fudbalera svijeta kao što su Xavi, Puyol, Iniesta, Busquets...", dodao je bivši napadač Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi