Odbio Barcu: "Ne kajem se, zaslužujem bolje od toga!"

Nije htio da ide na posudbu

Odbio Barcu: "Ne kajem se, zaslužujem bolje od toga!"

Edmir Škorić

Nigerijski napadač Odion Ighalo bio je u januaru na meti Barcelone, ali ponudu Katalonaca je odbio.

Ighalo tvrdi da je odbio šansu da se pridruži Barceloni na pozajmici u januaru, jer smatra da je "zaslužio bolje" od kratkoročnog posla.

Bivši napadač Watforda postigao je 21 pogodak za Changchun Yatai u sezoni kineske Super lige, a nakon toga stigla je i ponuda Barcelone.

"Moj agent mi je govorio o interesu iz Barcelone. Klub je želio napadača s iskustvom u La Ligi i nekoga ko razumije španski nogomet", rekao je Ighalo, pa je dodao:

"Ali oni su željeli nekoga na posudbu, a ne na stalnoj osnovi. Trebalo je to da bude pola godine i strogo kao rezervni napadač. Bilo je lijepo čuti da vas hoće Barcelona i vjerovatno bi mnogi napadači to prihvatili, ali mene to nije zanimalo".

"S dužnim poštovanjem, upravo sam završio kao drugi najbolji strijelac u Kini sa 21 golom, zaslužujem bolje i nisam želio biti kratkoročni igrač negdje. Zbog toga sam odbio Barcelonu i to je bila jednostavna odluka", kazao je .

Potražite više informacija na temu La Liga:

„Morate ispravno da odmjerite stvari u životu i zapitajte se da li je to vaš poziv da ih napravite, ili da zadovoljite druge", njegov je zaključak na kraju.

Ighalo je trenutno igrač Shanghai Shenhue i odigrao je jedan meč za novi klub. U karijeri je igrao za Watford i u Premier ligi je najviše i pokazao - 90 nastupa i 36 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi