Messi je pogodio protiv Chelseaja, ali postoji još 11 klubova protiv kojih nije

Oni su odoljeli Messijevim pokušajima

Messi je pogodio protiv Chelseaja, ali postoji još 11 klubova protiv kojih nije

Najbolji fudbaler Barcelone i jedan od dva najbolja fudbalera na svijetu Leo Messi uspio je prije nekoliko dana konačno da skine prokletstvo i da zatrese mrežu Chelseaja. 

Barcelona je odigrala 1:1 protiv londonskih Plavaca u prvog meču osmine finala Lige prvaka, a Messijev gol je donio Kataloncima veće šanse da se plasiraju dalje jer revanš igraju na domaćem terenu.

Ipak, bez obzira na to što je pogodio protiv Chelseaja, još uvijek postoji čak 11 klubova protiv kojih je Messi igrao, ali nije bio strijrelac. Doduše, protiv većine tih klubova je odigrao samo jedan ili dva meča.

Kada je imao samo 17 godina, Messi je igrao u Kupu Kralja protiv niželigaša Gramenetea koji je uspio da porazi Barcu 1:0 nakon produžetka. Osim toga, kada su u pitanju domaći klubovi, Messi nije pogađao ni protiv Cadiza, Murcije i Xereza. Nijedna od pomenutih ekipa se više ne takmiči u La Ligi. Jedini klub iz najjačeg ranga španskog fudbala protiv kojeg Messi nije pogađao je Girona. Zanimljivo, upravo je to naredni protivnik Barce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada govorimo o klubovima van Evrope, Messi nije uspio da pogodi samo protiv Al Sadda iz Katara na Svjetskom klupskom prvenstvu 2011. godine. Od evropskih klubova nije bio strijelac protiv Udinesea u grupnoj fazi Lige prvaka 2005/6, protiv Rubin Kazana 2009/10 i 2010/11 sezone, protiv Intera u tri nastupa 2009/10 sezone, protiv Liverpoola u sezoni 2006/07, a protiv Benfice nije odigrao nijedan meč četvrtfinala u sezoni 2012/13 zbog povrede.

Dakle, lista je sljedeća: Gramenet, Murcia, Cadiz, Xerez, Girona, Al Sadd, Udinese, Rubin Kazan, Inter, Liverpool i Benfica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi