"Nou Camp" odlazi u prošlost: Barca sprema veliki projekat

Katalonci prodaju prava na naziv stadiona

"Nou Camp" odlazi u prošlost: Barca sprema veliki projekat

Legendarni Nou Camp je dom Barcelone još od 1957. godine, ali katalonski gigant sada planira jednu drastičnu promjenu. Naime, u okviru opsežnog plana renoviranja čitavog Barcinog "kampa", planira se i promjena imena stadiona.

Naime, iz kluba su potvrdili da traju pregovori o prodaji prava na naziv stadiona, pa je vrlo vjerovatno da će kompanija koja priskrbi pomenuta prava promijeniti ime Nou Campa.

Kako su poručili iz Barce trenutano se pregovara sa dvije ili tri kompanije, a navodno su prava na ime stadiona procijenjena na više od 280 miliona eura.

Prodaja prava na ime Nou Campa je dio puno većeg plana Barce. Naime, Katalonci imaju namjeru potpuno modernizovati svoj stadion, ali i područje oko stadiona što bi trebalo koštati nešto manje od 560 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Beko je zadnji sponzor sa kojim smo produžili saradnju, a sljedeći korak su prava na naziv našeg stadiona. Projekat Espai Barca podrazumjeva renoviranje stadiona, ali ne samo stadiona, nego i čitavog dijela grada u kojem se on nalazi, tako da ćemo dobiti i novu arenu... Trenutno se pregovara sa dvije ili tri kompanije. Partner kojeg izaberemo će nam najvjerovatnije donijeti pola potrebnih sredstava za realizaciju ovog projekta", poručio je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu, pa dodao:

"Jedan od naših ciljeva je i da klub svake godine zarađuje novac zato što ga, naravno, želimo reinvestirati u igrače i nekretnine".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije