Niko ne igra fudbal kao Messi: Sedmorica su krenula na njega, uslijedio je "mađioničarski" trik

Fudbalski mag na djelu

Niko ne igra fudbal kao Messi: Sedmorica su krenula na njega, uslijedio je "mađioničarski" trik

A. Čaušević

Teško da je iko u historiji fudbalske igre imao takvu inteligenciju, viziju i osjećaj za igru kao što to ima Lionel Messi. 

Messi već 15-ak godina igra na vrhunskom nivou. Iz utakmice u utakmicu manje-više ponavlja iste stvari. Poteze, driblinge i šuteve koje zna samo on izvesti, ali njegovi rivali nikako ne uspjevaju da ga neutrališu.

Xabi Alonso koji je već nekoliko godina u penziji je jedne prilike izjavio da su Sergio Ramos i Jose Mourinho iz vremena u Realu satima analizirali čarobnjaka iz Rosarija, ali kada bi došla utakmica ne bi uspjeli da ga zaustave.

Tokom proteklih godina Argentinac je bio žrtva žestokih startova, treneri su spremali posebne taktike, defanzivci bi pravili "kavez", ali bi Messi izbjegavao sve klopke i iz meča u meč gradio reputaciju najboljeg igrača u historiji fudbala.

Kakvu fudbalsku inteligenciju i viziju igre ima Messi odlično se moglo vidjeti u susretu protiv Urugvaja (3:0). Kapiten Gaučosa je sretno zabio prvi gol, ali kod trećeg pokazao o kakvom virtouzu se radi.

Prilikom jednog napada oko Messija se okupilo čak sedam protivnika, sinhronizovano su se kretakli kako bi zvijezdu PSG-a onemogućili da šutira, ali je "mađioničar" opet izvukao trik iz rukava.

Oglasi

Podigao je glavu i bio mu je dovoljan djelić sekunde da ugleda Rodriga De Paula na drugoj strani. Odigrao je precizan pas, uslijedio je prizeman centaršu i gol Lautara Martineza.

Mat u tri poteza. Argentinci slave gol, a Urugvajci se hvataju za glavu ili bespomoćno leže na travnjaku kao da se pitaju šta se upravo desilo. Bio je to zaista fenomenalan Messijev potez. Akciju pogledajte ovdje.

Messi je oduvijek pokazivao izvanredan talenat i uvijek se izdvajao od ostalih. To je svojevremeno najbolje opisao Pep Guardiola.

"Rekli su mi da ima jedan izvanredan dječak. Rečeno mi je da je veoma malen, ali da postiže mnogo golova i vrlo dobro dribla. Nisam ga znao i jednog dana sam ga vidio s ocem u trgovini kod stadiona. Vidio sam da je malen i stidljiv i pomislio si je li tako dobar kao što kažu da je. Sezonu smo te godine počeli u Škotskoj i on je postigao tri gola. Pomislio sam tada da s njim možemo sve osvojiti", svojevremeno je kazao sadašnji trener Manchester Cityja.

Messi je u ljetnom prijelaznom roku poslije dvije decenije napustio Barcelonu. Kao slobodan igrač je stigao u PSG gdje još uvijek nije pokazao ono najbolje od sebe, dok s druge strane u dresu Argentine poslije osvojene Copa Americe nastavlja da briljira.

Top Komentari

Klicko
E ovo penaldovi navijaci nikad nece vidjeti od penalda.
11 7
kurjak
Taj Ronaldo će na leđa uprtiti ovog kepeca od 160 cm i proći protivničku odbranu i neće nikad povraćati po terenu ko ovo vaše nedonošče.
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi