"Kada bih mogao povesti jednu osobu na pecanje to bi bio Leo Messi i to bi mi bio najsretniji dan"

Foden ne krije ko mu je idol

"Kada bih mogao povesti jednu osobu na pecanje to bi bio Leo Messi i to bi mi bio najsretniji dan"

E. Čaušević

Phil Foden je sigurno velika nada Manchester Cityja, ali i reprezentacije Engleske.

Foden je još prije nekoliko godina debitovao na velikoj sceni i izrastao je u važnog igrača ekipe koju vodi Pep Guardiola.

Iako ima tek 21 godinu već je pokazao da se radi o sjajnom igraču, te mu mnogi predviđaju veliku karijeru.

Foden je prije nekoliko dana dao intervju za engleske medije, a jedna njegova izjava je posebno privukla pažnju.

Naime, novinar je pitao s kim bi proveo jedan dan na pecanju ukoliko mođe da bira, a on je poručio da bi u tom slučaju izabrao svog fudbalskog idola - Lionela Messija.

"Kada bih cijeli dan proveo na pecanju i mogao povesti jednu osobu da ide sa mnom to bi bio Messi. On je moj idol otkako pratim fudbal. Kada bih samo mogao sjesti i razgovarati s njim to bi bio najsretniji dan u mom životu", rekao je Foden.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Foden je za prvi tim Manchester Cityja debitovao jopš 2017. godine, te je ukupno za ovaj klub odigrao 130 utakmica i zabio je 33 gola i dodao 24 asistence, a podsjećamo da ima tek 21 godinu.

Također, prošle godine je debitovao i za reprezentaciju Engleske za koju je odigrao deset mečeva i postigao je dva gola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi