Messi: Mijenjao bih Barcine titule za Svjetsko prvenstvo

Zadnja šansa za Argentinca

Messi: Mijenjao bih Barcine titule za Svjetsko prvenstvo

Fudbaler Barcelone i argentinski reprezentativac Lionel Messi osvojio je ove sezone sa katalonskim klubom prvenstvo Španije i kup te zemlje, a kaže da bi te uspjehe mijenjao za titulu svjetskog prvaka na predstojećem Mundijalu u Rusiji.

Argentinska reprezentacija je u 2014, 2015. i 2016. godini izgubila tri finala. Jednom je to bilo na Svjetskom prevnstvu i dva puta na kontinentalnom šampionatu, a Leo se čak zbog toga na kratko povukao iz argentinske selekcije. Ipak petostruki osvajač Zlatne lopte se vratio u nacionalni tim sa još većom energijom da ostavi trag u dresu "Gaučosa".

"Menjao bih Barceloninu titulu za titulu na Svjetskom prvenstvu. Osvojiti Svjetski kup sa Argentinom bi bilo nešto jedinstveno.Vjerujem u ovu grupu, radimo dobro i imamo igrače sa mnogo kapaciteta i iskustva. Ne moramo da šaljemo poruku da ćemo biti svjetski šampioni jer smo najbolji. Realnost ipak nije takva", kazao je Lionel Messi.

On je takođe prokomentarisao i protivnike Argentine u grupi D u kojoj su Island, Hrvatska i Nigerija.

"Island je pokazao na Evropskom prvenstvu da svakome mogu biti težak protivnik dok je Hrvatska veoma dobra u veznom redu. Oni su kao Španija samo na nivou ispod nas. Nigerija je takođe tim koji je uvijek izazov za nas", rekao je Messi o protivnicima u grupi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Argentina je dva puta bila prvak svijeta i to 1978. i 1986. godine, a "Gaučosi" nisu bili kontintentalni prvaci još od 1993. godine. Od tada je Argentina gubila čak četiri finala, a na Mundijalima su gubili finala 1990. godine u Italiji i 2014. u Brazilu.

Da bi dobili potvrdu o najvećosti, morate naprosto biti svjetski prvak. Messi to očito zna.

Top Komentari

NeVjerujemOcima
Da bi dobili potvrdu o “najvećosti“ !!!!??????????!!!!!!????? Pa Culicu dragi, imas li ista u glavi???
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije