Messi na 88 pogodaka, Barca na pragu četvrtfinala

Kup Kralja, osmina finala

Messi na 88 pogodaka, Barca na pragu četvrtfinala

Edmir Škorić

Nogometaši Barcelone ostvarili su pobjedu u prvom susretu osmine finala Kupa Kralja u Cordobi, a presudila su novca dva pogotka Lionela Messija.

Trener Barcelone Tito Vilanova upozoravao je pred ovu utakmicu, a shodno tome izveo je poprilično jak sastav, izostavivši tek Andresa Iniestu i Adriana. Očekivano, Katalonci su dominirali, a do pogotka stižu u 11. minuti.

 

Dugo je trajala opsada domaćeg gola, na kraju David Villa nesebično s lijeve strane upošljava Messija, Argentinac poptuno sam pred golom Cordobe i bez problema pogađa za 0:1, što mu je bio 87. pogodak u kalendarskoj godini.

 

Petnaestak minuta prije kraja sjajna akcija gostiju, na kraju Alexis Sanchez šalje odličnu loptu za Messija, kome je odavno rutina postala matiranje protivničkih golmana. 

 

Podsjetimo da je Messi u nedjelju srušio rekord Gerda Mullera po broju postignutih golova u jednoj kalendarskoj godini. Legendarni Nijemac postigao je 85, Messi sada ima 88. Barcelona je skoro pa osigurala put u četvrtfinale Kupa.

 

Kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić propustio je gostovanje Seville kod Mallorce zbog lakše povrede zadobivene na treningu prije dva dana. Andalužani nisu imali većih problema i na kraju su slavili s 5:0. 

 

Alvaro Negredo je u 13. i 15. minuti pogađa mrežu domaćih, potom Gary Medel u 26. minuti, a Botia na otvaranju drugoga dijela dokrajčio nemoćnog domaćina. Konačnih 5:0 postavio je Luna u 85. minuti.

 

Veliku senzaciju napravio je trećeligaš Eibar, koji je u zaostalom uzvratu šesnaestine finala remizirao s Athleticom 1:1.  Prvi susret, odigran u Eibaru, završen je rezultatom 0:0 i tako gosti slave. Arruabarrena je u 72. minuti iz penala pogodio za veliko slavlje autsajdera, koji će u osmini finala igrati protiv Malage. Aduriz je poravnao za Baskijce minutu prije kraja, no vremena za preokret nije bilo.

 

Kup Kralja, osmina finala, prve utakmice:

Cordoba - Barcelona 0:2 (Messi 11, Messi 74)

Mallorca - Sevilla 0:5 (Negredo 13, 18, Medel 26, Botia 47, Luna 85)

 

šesnaestina finala, uzvrat:

Athletic - Eibar 1:1, 0:0 (Aduriz 89/ Arruabarrena 72)

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 

em>

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.