Messi nakon noći za pamćenje: To nikad nisam doživio u karijeri!
FOTO: EPA

Fenomenalni Argentinac ponovo oduševio fudbalski svijet

Messi nakon noći za pamćenje: To nikad nisam doživio u karijeri!

S. Mlaćo

Novi hat-trick u svojoj karijeri sinoć je upisao fenomenalni Argentinac Lionel Messi. Barcelona je sa 4:1 savladala Betis, a Messi je briljirao.

Postigao je dva pomalo nestvarna pogotka, zaradio ovacije i domaćih navijača, te jednostavno pokazao da će onoga dana kada završi karijeru tugovati svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Atletico Madrid je upisao poraz kod Bilbao u ovom kolu, što je dalo još veće samopouzdanje igračima Barce.

"Nismo mogli loše odigrati nakon njihovog poraza. Upisali smo važnu pobjedu. Iskoristili smo svoju prilike i zasluženo slavili", kazao je Messi nakon meča.

Otvorena igra rivala pomogla je Messiju i saigračima.

"To je momčad koja igra dobro s loptom, no nisu nas napatili ni jednog trenuka. Bili smo kvalitetno organizovani i to se vidjelo. Adaptirali smo se dobro i bili veoma spremni".

Od navijača Betisa zaradio je ovacije. Rijetko se događa u današnjem nogometu, no argentinski mag je zaista poseban. Mnogi će reći sa druge planete.

"Nisam to nikada doživio u karijeri. Hvala navijačima Betisa. Moram priznati da me uvijek dobro prime bez obzira što smo protivnici", dodao je Messi.

Barcelona sada na svom kontu ima 66 osvojenih bodova, Atletico Madrid je drugi sa 56, a Real Madrid ima tek 54.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije