Messi "naredio" Barceloni: Dovedite mi najveću englesku zvijezdu!

Messi "naredio" Barceloni: Dovedite mi najveću englesku zvijezdu!

Barcelona je osigurala titulu prvaka Španije, a naredne sedmice ima priliku osvojiti i Kup Kralja što bi na Nou Campu donekle ublažilo posljedice šokantne eliminacije iz Lige prvaka u polufinalnom dvomeču sa Liverpoolom.

Kada su pojačanja za narednu sezonu u pitanju, na Nou Campu se iščekuje dolazak Ajaxovog Frenkieja de Jonga, a ne bi čudilo da mu se u Kataloniji pridruži i Matthijs de Ligt.

Ipak, Barcelona i Messi žele još pojačanja. Iako se Antoine Griezmann dugo povezuje sa transferom u Barcu, Francuz nije prvi izbor Lionela Messija.

Ako je vjerovati Fox Sportsu, Argentinac je tražio od visokih čelnika Barcelone da ovog ljeta pokušaju dovesti Tottenhamovog Harryja Kanea.

Kane, kapiten Gordog Albiona, se u proteklim sezonama nametnuo kao jedan od najboljih napadača svijeta i u ovom trenutku je vjerovatno najveća engleska zvijezda.

Fizička sprema Luisa Suareza se sve češće dovodi u pitanje, a kako Urugvajac ulazi u pozne igračke godine, 25-godišnji Kane bi mogao biti dostojna zamjena i zalog za budućnost.

Valverde ostaje na klupi

Bez obzira na novi neuspjeh u Ligi prvaka, predsjednik Barceloe Josep Maria Bartomeu je potvrdio da će Ernesto Valverde i naredne sezone biti na klupi katalonskog velikana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Planiranje za narednu sezonu traje već neko vrijeme. Postoje stvari koje su već riješene, a o kojima ćemo govoriti nakon finala Kupa Kralja", istakao je Bartomeu, pa se osvrnuo na budućnost Ernesta Valverdea:

"Valverde? Već sam rekao da ima podršku predsjednika i Uprave. On je trener kojeg želimo... Ima ugovor i veoma smo zadovoljni sa njim. Sada je na igračima da se oporave od udarca kojeg je pretrpio njihov moral".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fce
Nabijem te na k pa lako je igrati kad ti dovedu najbolje igrace supcino I onda ga proglase najboljim igracem wow
2 6
Sejo1979
Jebo te igrac takav kad oni kroji ko ce biti Treber koje igrace da dovede sve se pita mesi steta nije to vise onaj stari messi godine cine svoje a znam zasto toliko zelis jos jedan klempavi trofej radi ronalda nista drugo a tako i ronaldo cini isto sve da osvoji jos jednu glupost najveca obojica ste i godinama i indvidualni fudbal vise nema.mjesta u ovom trenutnom.vremena vase vrjeme je proslo
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti