Svlačionica Barce protiv dolaska Griezmanna: "Ne treba nam razmaženo dijete!"

Mnogi ne žele da Francuz dođe

Svlačionica Barce protiv dolaska Griezmanna: "Ne treba nam razmaženo dijete!"

E. Škorić

Antoine Griezmann je definitivno napustio Atletico Madrid, ali niko sa sigurnošću ne može reći gdje će nastaviti karijeru.

U prvom redu je Barcelona i teško da postoji veći favorit od katalonskog kluba kada je u pitanju kupovina Griezmanna.

Navodno je Antoine Diegu Simeoneu rekao da ne može da odbije poziv Lionela Messija, ali navodno nisu baš svi sretni što će im u tim doći sjajni francuski napadač.

Prema pisanju katalonskih novina Sport i Mundo Deportivo, igrači Barce smatraju da je Francuz "razmaženo dijete" i stoga ga ne žele u svlačionici, iako je očito Messijeva posljednja.

Griezmann je izazvao kontroverzu zbog dokumentarnog filma "La Decision", koji je sadržavao 45-minutni zadatak o tome hoće li se pridružiti Barceloni ili ostati u Atleticu.

Na kraju je ostao i potpisao novi ugovor u kojem je njegova odštetna klauzula porasla za 20 miliona eura, pa sada iznosi 120 miliona, no samo godinu dana kasnije odlučio je ipak da ode u Barcelonu.

Igrači Barce, većina njih, izvještavaju u Kataloniji, nezadovoljna je zbog činjenice da će Griezmann doći u tim, a pored Barcelone žele ga i Bayern te Manchester United, dok su se City i PSG izjasnili po tom pitanju sa "nije nam potreban".

"Griezmann? Ne možemo si ga priuštiti!"

City je jedan od favorita za dovođenje Griezmanna, mada je Barcelona najbliža potpisu igrača koji je saopštio da napušta Atletico Madrid.

Iako je Antoine snažno povezan s Barcelonom, prema nekim izvorima, nije isključeno da ode put Etihada, mada Guardiola odbija takve navode.

"Novinari iz Barcelone ne brinite. Ne možemo si priuštiti Griezmanna. City ga neće kupiti!", poručio je Pep.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo, danas je i trener PSG-a Thomas Tuchel odbacio mogućnost kupovine Griezmanna, pa je sada sve izvjesnije da će sjajni napadač karijeru nastaviti u Barceloni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi