"Messi nije kao mašina kao Ronaldo, svjestan je da mu se bliži kraj"

Emmanuel Petit o Argentincu

"Messi nije kao mašina kao Ronaldo, svjestan je da mu se bliži kraj"

Midhat Šljivak

Mnogobrojni španski i engleski mediji pisali su prethodnih dana kako Manchester City, ali i Manchester United žele dovesti Lionela Messija.

Najbolji fudbaler svijeta može kao slobodan igrač na kraju sezone napustiti Barcelonu ako to želi, a nakon žestokih sukoba u klubu s Nou Campa, odmah se počelo pisati o njegovom odlasku.

Manchester City je prvi koji se povezivao s argentinskim velemajstorom, ali realno je očekivati da će Messi karijeru ipak završiti u Barci.

Bivši igrač Barcelone Emmanuel Petit, koji je igrao i u Premiershipu za Arsenal i Chelsea, smatra da Messi ne bi uspio u Premier ligi, jer nema tijelo za ovo takmičenje.

"Iskreno, mislim da se ne bi mogao nositi s intezitetom igre u Engleskoj. On ne voli kada je zatvoren i kada ga udaraju. U Španiji je zaštićen od toga", smatra Petit i nastavlja:

"Engleski navijači bi sigurno uživali da ga gledaju, ali ne znam zašto bi ga recimo Manchester City doveo sa 32 ili 33 godine. Ako su ga željeli kupiti, trebali su to učiniti ranije", dodao je Petit.

Odlučio je potom usporediti Messija i njegovog dugogodišnjeg rivala Cristiana Ronalda koji je ime izgradio u dresu Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Messi nije Cristiano Ronaldo. Fizički, nije takva mašina. Ronaldo je čudovište, a s 32 godine Messi ima još sezonu ili dvije igranja na visokom nivou. Čak i sa saigračima kakve ima u Barceloni, neće imati iste mogućnosti. Uvjeren sam da i on zna da je kraj jako blizu", dodaje Petit.

Legendarni Francuz je odigrao u Barceloni samo jednu sezonu (2000/2001), po tri godine je proveo u Arsenalu i Chelseaju, te devet u Monacu.

Top Komentari

ajdaa
Nista nije pogrijesio
9 5
Maestro
Ovaj hajde što nije bio igrač neki nego se razumi u fudbal ko ja u bejzbol
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi