Lionel Messi ima još tri opcije pored Barcelone
Foto - EPA

Okdiario tvrdi

Lionel Messi ima još tri opcije pored Barcelone

M. Šljivak

Lionel Messi ostao je u Barceloni iako je proteklog ljeta zatražio odlazak iz kluba.

Argentinac je javno zatražio odlazak zbog svega što se dešavalo u klubu u proteklim mjesecima, ali se na kraju ipak predomislio.

Messi je i narednog ljeta slobodan igrač. Sudeći prema informacijama španskog lista Okdiario, Messi ima tri opcije u slučaju da se odluči na odlazak iz Barcelone.

Pored Manchester Cityja i PSG-a, navodno je u igri sada i Inter i po njihovim informacijama, jedna od ovih ekipa bi mogla biti njegova naredna destinacija.

Ipak, Messi je čvrsto vezan za Barcelonu. Zvuči malo nevjerovatno da bi mogao napustiti klub, ali fudbal je odavno postao biznis i ljubavi je jako malo.

Messi otvorio dušu o dešavanjima tokom ljeta i mogućem odlasku iz Barcelone

Argentinac je javno zatražio od kluba da mu omogući odlazak, ali je nakon brojnih špekulacija na kraju ostao i dalje član katalonskog velikana.

Bivši predsjednik Joseph Maria Bartomeu mu je zaprijetio tužbom. Messi nije želio da ide na sud sa voljenim klubom, te je odlučio da povuče zahtjev za odlaskom.

Nekoliko mjeseci kasnije Messi je u razgovoru za RAC govorio o ljetnom periodu i priznao je da je ljeto bilo teških trenutaka.

"Sada se osjećam dobro. Istina je da je ljetos bio veoma težak period", rekao je Messi za RAC 1 i nastavio je:

"Sve što se dešavalo prije ljeta, nakon što se sezona završila, burofax i sve to. Sve se to prenijelo i u novu sezonu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hoće li Messi napustiti klub na kraju sezone?

"Osjećam se dobro ovdje i želim da se borim za sve ono što je ispred nas. Uzbuđen sam, znam da klub prolazi kroz teško vrijeme, sve oko kluba je jako teško, ali radujem se narednim akcijama", istakao je Messi i tako je ostavio određene upitnike o svojoj budućnosti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi