Messi "ogulio" Barcelonu

Nevjerovatna zarada od novog ugovora

Messi "ogulio" Barcelonu

E. Čaušević, foto: EPA

Argentinski fudbaler Lionel Messi prošle sedmice zvanično je produžio ugovor s Barcelonom do ljeta 2021. godine.

Pregovori katalonskog kluba i Messija trajali su nekoliko mjeseci, ali na radnost navijača Barcelone na kraju je Argentinac odlučio produžiti svoju vjernost klubu s Nou Campa.

Španski mediji objavili su danas da je Barca izdvojila pravo bogatstvo kako bi zadržala Messija u svojim redovima. Argentinac će godišnje u katalonskom klubu zarađivati 35 miliona eura bez bonusa, a s bonusima ta bi zarada mogla biti čak 55 miliona eura.

Kako piše El Mundo, Messi s Barcelonom ima dogovor da će zarađivati 20 miliona eura bonusa za svaku godinu koju provede na Nou Campu. Jedini uslov jeste da Messi do kraja ispoštuje svoj novi ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi će od bonusa zaraditi oko 100 miliona eura, dok će od svoje dogovorene plate dobiti 175 miliona eura. Argentinac će tako do ljeta 2021. godine zaraditi skoro 300 miliona eura, odnosno 95.890 eura dnevno ili 3.995 eura u minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi