Messi osuo paljbu po rukovodstvu južnoameričkog nogometa, pa dobio odgovor

Odgovorili na optužbe

Messi osuo paljbu po rukovodstvu južnoameričkog nogometa, pa dobio odgovor

Edmir Škorić

Lionel Messi je odbio da uzme medalju nakon što je Argentina pobijedila sinoć Čile s 2:1 u meču za treće mjesto.

Messi je dobio direktan crveni karton nakon obračuna s Medelom, koji je također isključen, a nakon utakmice zvijezda Barcelone je imala šta da kaže.

"Možda je ono što sam rekao prethodnih dana bio razlog da danas ne dobijem samo žuti već crveni karton. Važno je da je reprezentacija na dobar način završila takmičenje", rekao je Messi pa je nastavio:

“Sudija je mogao da pogleda snimak, ali on je odlučio da to ne uradi. Bio sam bijesan zbog toga što nijesam mogao da završim utakmicu, ali sad sam miran“.

Zašto nije uzeo medalju?

"Niko od nas ne treba da bude dio ove korupcije, jer je nedostatak osnovnog poštovanja prema nama tokom cijelog turnira doveo do toga da ne budemo u finalu. Korupcija i sudije nijesu dozvolile ljudima da uživaju u fudbalu".

Onda za kraj oštra poruka...

“Ovaj kup se igra za Brazil, iskreno se nadam da se sudije i ljudi iz VAR sobe neće miješati i da će pustiti Peru da se takmiči, ali čisto sumnjam“.

Konfederacija južnoameričkog nogometa Conmebol kasnije je objavila izjavu, koja nije bila izravno usmjerena ka Messiju, ali je jasno da je stigla nakon Argentinčevih optužbi.

"Temeljni stup fair playa je prihvaćanje rezultata s odanošću i poštovanjem. Neprihvatljivo je da su zbog incidenata tipičnih na natjecanjima, u kojima je sudjelovalo 12 timova, pod jednakim uvjetima, pokrenute neutemeljene optužbe kojima nedostaje istina i dovode u pitanje integritet Copa Amerike. Te optužbe predstavljaju nedostatak poštovanja prema natjecanju, svim igračima koji sudjeluju i stotinama profesionalaca Conmebola", navodi se u saopštenju.

Kako god, Brazil i Peru večeras od 21 sat igraju finale Copa Amerike, a Argentina je morala da se zadovolji broncom.

Top Komentari

bistrik87
cifut obicni, raja ga podrzava dok njegov narod bombarduje civile
7 5
*p!p!t@*
Baš da vidimo hoće li ga iko kazniti zbog čiste klevete hahaha
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi