Messi: Pa, reći ću vam da tu zaista nema nikakve tajne

Argentinac ponovo na tronu

Messi: Pa, reći ću vam da tu zaista nema nikakve tajne

Endin Čaušević

Lionel Messi proglašen je sinoć za najboljeg igrača za 2019. godinu u izboru FIFA-e.

Argentinski fudbaler dobio je nagradu The Best i ovo je prva individualna nagrada za Messija još nakon 2015. godine. Messi je prošle sezone briljirao, a za Barcelonu i reprezentaciju Argentine je na 58 utakmica postigao čak 54 gola.

Messi je vodio Barcelonu do odbrane titule prvaka Španije, te do polufinala Lige prvaka gdje je ovaj tim doživio šokantan poraz od Liverpoola u polufinalu.

U konkurenciju za nagradu The Best pored Messija bili su Virgil van Dijk i Cristiano Ronaldo, ali je Argentinac dobio veliki broj glasova i na kraju završio na prvom mjestu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ovo je bio veoma lijep i emotivan dan jer sam sve ovo uspio podijeliti sa svojom djecom. Otkako smo stigli družili smo se sa odličnim fudbalerima i moji sinovi su zaista uživali. Također, velika je čast osvojiti ovu nagradu i raspoloženje je zbog toga još i bolje", rekao je Messi i dodao.

"Pa, reći ću vam da tu nema tajne nikakve. Jedina stvar je da uvijek dajem svoj maksimum i pokušavam da budem sve bolji, te da osvajam što više titula sa ekipom. Sve ostalo dolazi nakon toga".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije