Šta se dešava sa Ivanom Rakitićem?

Nije povrijeđen, ali...

Šta se dešava sa Ivanom Rakitićem?

Ime Ivana Rakitića se tokom ljeta često moglo čuti u transfer špekulacijama, navodno ga je Barcelona bila spremna i "žrtvovati" u razmjeni za Neymara, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Hrvatski veznjak je ostao na Nou Campu, ali je jasno da njegova situacija nije idealna.

Rakitić je u subotu prvi put počeo jednu utakmicu u novoj sezoni (Barcelona je izgubila od Granade rezultatom 2:0), ali je sada ponovo potpuno izostavljen iz ekipe.

Naime, Barcelona će već sutra ugostiti Villarreal, a Rakitića nema u konkurenciji za ovaj meč.

Trener Katalonaca Ernesto Valverde je na današnjoj press konferenciji samo poručio da Rakitić nije povrijeđen, te da je iz ekipe izostavljen zbog "tehničkog problema". U detalje, međutim, nije ulazio.

"Ivan nije izabran zbog tehničkog problema, nije povrijeđen", istakao je Valverde, pa se osvrnuo i na izostavljanje Carlesa Alene iz ekipe:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je dobro trenirao, kao što je slučaj sa Ivanom i ostalima, ništa se posebno nije desilo. Jednostavno imamo puno igrača na tim pozicijama i nekada igrači budu izabrani, a nekada ne."

Do ove sezone Ivan Rakitić bio neizostavan dio Valverdeove ekipe, te se u protekle dvije sezone LaLige 60 puta nalazio u startnoj postavi. Sada je situacija puno drugačija...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Prop'o lik k'o trosjed.
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi