Pjanić: "Kod mene se ne radi o novcu, hoću da se osjećam važnim"

Otkrio zašto mu je propao transfer u Juventus

Pjanić: "Kod mene se ne radi o novcu, hoću da se osjećam važnim"

Admin Čaušević

Miralem Pjanić ne prolazi kroz najbolji period karijere. Trenutno je na posudbi u Bešiktašu, dok je dojam da u Barceloni ne računaju ozbiljno na njegove usluge. 

Većinu karijere Pjanić je proveo u Italiji gdje je igrao u Romi i Juventusu u periodu od 2011. do 2020. godine kada je uslijedio transfer na Nou Camp.

Prošlog ljeta iskusni veznjak je mogao nazad u Juventus, ali taj transfer se nije realizovao. U razgovoru za Gazzettu dello Sport otkrio je šta se dešavalo.

"Bila su dva kontakta, ali nismo ništa dogovorili i to ne zbog finansija. Kod mene se ne radi o novcu. Hoću da se osjećam važnim u jednom projektu i da osvojim titulu."

"Gladan sam uspjeha, imam iskustva, skoro 700 utakmica, mislim da mogu težiti ka visokim ciljevima, zar ne?"

Kratko je prokomentarisao svoj odnose sa Ronaldom Koemanom, Mauriziom Sarrijem te Massimilana Allegrija koji je trenutno trener Juventusa.

Oglasi

"Koeman me nije poštovao, dok sam kod Sarrija ja pogriješio što sam se fokusirao na broj lopti koje moram odigrati."

"Sve te kritike na Allegrijev račun su ludost. Napravio je novi sistem u Juventusu i pod pritiskom je najbolji."

Prokomentirisao je i spornu situaciju iz 2018. godine sa utakmice Inter - Juventus kada je sudija Orsato propustio da mu dodijeli drugi žuti karton poslije duela s Rafinhom.

"Dođe mi da kažem da pričamo o nečemu drugom. Nisam želio da uradim ništa loše. Znam da sam mogao dobiti žuti, ali mislim da je Orsato pogriješio kada mi je dao prvi žuti."

"Nekoliko godina kasnije želim da se priča o našem preokretu, a ne toj odluci", kazao je popularni Mire.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećanja radi, taj meč je Juventus dobio s 2:3 poslije golova u posljednjim minutama te je tako i stigao do Scudetta.

"Dobrovoljno bi se vratio u Italiju, sigurno mi nedostaje. Teško mi je pao ne odlazak Italije na Svjetsko prvenstvo kao da sam i ja Italijan", poručio je Pjanić.

Top Komentari

Goran86
Ne kaki pjanke..drzis se ugovora jer znas da si grohno
5 0
denimen9
Pjanić više nema šta da ponudi evropskom nogometu. Normalno da nije bitna lova kada si taraba
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti