47

Komentari (47)

arbajram
Samo pare. Postenije bi bilo da si tako rekao nego da foliras. Nisi ti ni blizu Xavija ili Inieste
dadoodad
Uradili su ono što je real uradio ranije. Riješili se svog najboljeg i največeg tereta. Njemu je godina dvije i plafon. Sad će da lutaju par godina i onda opet izlaze na put stare slave. Dok pariz i dalje lageruje top igrače, ali bez trenerskog autoriteta.
Jasminn
Koliko sam skonto oni sad bez Mesija mogu registrovati ostale igrace? Da se mene pita ja nebi registrovo Aguera i registrovo Mesija (ako je do fer playa), jos na to dodaj da izgleda ode Pjanic koji ima finu platu....
El_Bosnio
Aguero, Emersom i Depay su vec registrovani.
Vela82
Ovaj danasnji narod je fuj, citam komentare i cudim se. Njegov zivot i neka radi sta hoce, j ebe mu se za vas iskreno. Drugo sto nijedan igrac ne moze biti vjecno u jednom klubu, malo koji, ali vi kao da zelite da on iz Barce ode u klub u kojoj nece ni milion zaradivati, jer bi za vas bilo apsurdno da zaraduje vise nego sto je u Barci zaradivao. Ovakvi komentari se vise procjenjuju na ljubomoru, jer vi necete nikad brojat u novcaniku onoliko koliko ce on. Ja naroda i k urca
FreedomBH
Bravo neko normalan, i da upitas neke da rade za dzaba i ustaju u 5 ujutro svaki dan sigurno nijedan se ne bi javio na tako nesto. Al’ za to kad treba upravljat tudjim zivotom i parama svi imaju odgovore a po citav dan sjede u hladu,iskreno ni ja nisam za neke ugovore ko je imaju, al opet sta ja imam od toga ako neko moze da uzme vise.!.!….
Denzel23
Namlatio se para ne zna ni on sta ima i odakle kaplje vise…igraj za dzaba majstore godinu dana,pokazi tu ljubav i te suze…mislio sam da si posle Franceska Totija ti,i da ces istinonaj ispracaj dozivjeti…ali pokazao si samo da su ti pare bitne
AmarSahin
Koja bi to još budala radila za džabe?
JuventinoBK
Mnogo njih i to igrali u serie b!!!
realno_govoreci
Zar nije cudno sve ovo sto se izdesavalo,zar nije cudno da klub poput Barcelone nije znao sta ih ceka i da nece moci ga potpisati.Meni ovo djeluje kao vekika predstava da se navijaci ne ljute na Messia i Laportu.
Malmi_Suomi
@realno_govoreci baš tako nekako i ja mislim.
Nisam upućen u dešavanja jer me baš i ne interesuje ali klub kakva je Barça, ne znati prije da može doći do ovoga, čisto sumnjam.
Ma na kraju krajeva , nek su živi i zdravi ne brinem se ja za njihovu budućnost jer.... mogu oni šta hoće ( ali ne znam do kada će moći).
1 Euro ili 50 mil. Eura za njih je to " sitnica " a za naš obične smrtnike huhuhuhuhuhu
El_Bosnio
Niko nije ljut na Messija (ni sada ni prosle godine kada je zelio otici), na Laportu smo bjesni, igrao se s navijacima, dobio izbore na Messija...sad ima par mjeseci da se moli Bogu da Barça krene dobro igrati i da neki od mladih igraca ekspodira, u suprotnom, kada se vrati publika na stadion, trazit ce se njegova smjena.
user1620593935
Nemate pojma o čemu se ovdje radi. Ne mogu registrovati Messija ni da mu je plata 1 EURO jer zbog svih ostalih igrača probijaju određeni limit na plate igrače. Za one koji ne znaju, uveden je salery cap od ove sezone u La Ligi. Španski savez je unistio Barcelonu sa tim jer je se znalo da ce doci do ovoga jer su u svih igraca Barcelone visoke plate. Barcelona ce i sa ovim pustanjem Messija jedva uspjeti nekako registrovati nove igrace koje su doveli. Riješit će se Pjanića koji ima platu 8 miliona. A Messi je vjerovatno pristao na duplo manju platu kako bi podsticao i druge da to urade. Jedini nacin da Messi ostane igrati u Barceloni je bio da igra za dzabe. A zasto bi sebi dozvolio tako ponizenje da jedan Pique ili Umtiti primaju po 10 miliona godisnje, a on nista? Kao da mu nije dovoljna kazna sto je morao da igra svih ovih godina sa igracima poput Piquea, Lenglea, Dembelea, Braithwaita itd. Laporta: "Leo već ima druge ponude, ali želim naglasiti da je u Barceloni želio ostati za znatno manje novca nego što su mu drugi nudili. Pokušali smo sve."
El_Bosnio
Dobar odgovor, prilicno kompletan, uz to da je Piqué bio prvi koji je spustio platu jos dok je Bartomeu bio prosle godine. Problem je Coutinho, Demblé, Grizman, Umtiti (ovaj nece da ide iz kluba i nece da mu smanje platu) i Pjanic. U svakom slucaju, cak i bez Messija, Barça mora jos nekoga (pro)dati od ovih (Pjanka da je pametan, kao sto nije, trebao bi otici, usrao je s Kumanom od pocetka, kada je poslije 3 utakmice izasao i rekao da ne razumije zasto ne igra u pocetnoj postavi).
Handofsibir
Zar se morao oprostiti sada, odes samo ovu godinu i vratis se naredne, a ovi imaju godinu da pripreme teren
user1621626775
Isto su zavrsili i Eto i Ronaldinjo samo nije bilo ovako propraceno Real i barsa su dva najjadnija kluba i real je Raula otjero i kasiljasa
tbra
I ramosa i cristiana
Hele
Sretno mali majstore
Arnel925
Jarane place. A jedva čeka da obuče PSG dres i postane legenda kluba kao i Safet Šušić
elvir_86
Plačkonja , uvijek bio i ostao !!
user1594933207
****m li ti majku ja u picku
elvir_86
Aauuu što voliš židova ... Nevjerovatno !!!
gogs
@elvir_86 i ti si plakao kad te treba ostavila, znam iz prve ruke
elvir_86
Petarda
Što ne igraš za 5 miliona kad ti je toliko teško što ideš, nego hoćeš 40, patetični smradu?
AmarSahin
Nije odbio platu od 30 miliona eura nego zbog pravila La Lige i fair playa nije mogao biti registrovan. Hoćete li vi to ikada skontati ili ćete lupati gluposti po komentarima?
GiS
@AmarSahin glupi brate, evo vise sam ih vidio kako potenciraju to, ne kontaju da potpise na minimalac ne bi ga mogli registrovati
Twista
Nije istina da nije pristao na plati, 25% od ukupnih prihoda moze biti plata, a to znaci da nije pristao na 25 mil. € platu, sto znaci da nije pristao na malu platu. Cuj pravila lige ne moze da se registruje, prije nego pises o pravilima, provjeri koja su!
AmarSahin
@Twista Evo upravo je rekao na press-konferenciji da je ponudio Barceloni da mu se plata snizi 50%.
DamirS
Barcelona ove godine više ne može registrovati ni jednog igrača, bez obzira na platu. Morate malo pratiti šta se događa a ne lupati bezveze.
user1620593935
Messi je prije svega veliki humanitarac. Legenda od covjeka.
Hanson091
To je skoro 50 miliona godisnje
Hanson091
Jest koji financira izrael da ubijaju palestince
cccccc
hanson, messi je uvijek podržavao palestinu. "Kao otac i Unicefov ambasador dobre volje, ja sam veoma ožalošćen slikama koje dolaze iz sukoba između Izraela i Palestine, tamo gdje je nasilje već odavno uzelo tako mnogo mladih života i povrijedilo mnogobrojnu djecu. Djeca nisu kreirala ovaj sukob, ali oni plaćaju najveću cijenu. Ovaj ciklus besmislenog nasilja mora da prestane. Moramo da razmišljamo o posljedicama vojnih sukoba i djeca moraju da budu zaštićena." Iz, za sada nerazjašnjenih razloga, taj post je vrlo brzo nestao sa "Facebooka". Da li zbog oprečnih komentara koji je izazvao ili nečeg drugog, za sada je tajna.
amircoralic
Malo si priglup sa izjavom malo skontaj pa se javi
Jasminn
@AmarSahin ako se dobro sjecam Barca mije mogla nikog registrovati jedno vrijeme, pa poslije su mogli registrovati sve osim Mesija. Ja nebi registrovo Aguera i registrovo Mesija. Evo i Pjanic ode, to ti je kos prostora za plate.
ugovor koji je imao je 555 miliona za 4 god. Jos na to je imao nekakvih 66 miliona ako odradi ugovor do kraja kao bonus za vjernost klubu. Prije nekih pola godime taj ugovor je neki novinar objanio pa Mesi htio tuziti sve koji su znali za ugovor. Pola od toga, i opet bi bio najplaceniji na svijetu.
Bez uvreda molim. Nisam ni ja vrijedjao. To sto ne djelim tvoje misljenje pobjedi me argumentima
user1619903246
Nemoze ga registrovati nikako moraju dati tv prava da bi ga registrovali to je brate gubitak kluba svatas sad
MaDaj
Sine djaba pričati… predsjednik la lige je jasno rekao da se messi nemoze registrirati kao novi igrač jer i bez njega Plata barcinih igrača prelazi dozvoljeno za vise od 150 milliona eura … ali moram i tebi dati savjet, nemoj ni pokušavati da objasniš, vrijeme u kom živimo jasno daje do znanja da 90% ljudi već imaju mišljenje o nekoj situaciji i prije nego su čuli 5% informacija o istoj… i veoma im je teško priznati da je njihovo mišljenje pogrešno…
JuventinoBK
Amaru i gisu treba medalja kolko su glupi. Pa jbt vi ste toliko glupi da vjerujete da la liga nije dala da potpise. A u pm stoke glupe
JuventinoBK
Amare retsrde plata mu je bila 90, pola od toga je 45 i to nije moglo proci. Sto si glup toliko? @AmarSahin
AmarSahin
Đes ba Talijan, šta mai? Kontaš li ti da Barca krši pravila La Lige i fair playa, i bez Messija oni krše fair play, čak i da Messi igra za džabe ne bi mogao biti registrovan? Al džaba tebi bilo šta objašnjavat, ti si 1. po finansijama u svijetu, 2. u Europi i nedo Bog da neko dokaže da nisi u pravu.
JuventinoBK
Ima dosta glupih pa kazu mesiju bilo "zabranjeno" da potpise, ko sto su ovaj amarsahin, gis, bogati dijasporac. Svaka cast ko da imate 15 god. Stoko glupa. Lesi da je snizio svoju plati u ovim okvirima osto bi, nego nije mu ni palo na pamet. Ode u psg da dobije opet ogromnu lovu i da igra u dream teamu.
JuventinoBK
Ima dosta glupih pa kazu mesiju bilo "zabranjeno" da potpise, ko sto su ovaj amarsahin, gis, bogati dijasporac. Svaka cast ko da imate 15 god. Stoko glupa. Lesi da je snizio svoju plati u ovim okvirima osto bi, nego nije mu ni palo na pamet. Ode u psg da dobije opet ogromnu lovu i da igra u dream teamu. Barcelonin limit za slijedeću sezonu će iznostiti 383 milliona eura, dok su prosle sezone imali to 671 million. Real Madrid ima najveće ograničenje ove sezone 468 milliona, sto je manje nego prosle 641m.
BogatiDijasporac
@JuventinoBK Ti si krajiski seljober koji sebe naziva 'Italijanom' :))) Sve sam rekao.
El_Bosnio
O cemu ti? Messija prisao da smanji platu 50% koliko mu je klub trazio. Kada je sve dogovoreno i svi pristali na uslove, Laporta kaze da zbog Tebasa (predsjenika lige) ne mogu da potpisu Messija jer ne ispunjava finansijski fairplay. Nije Messiju ponudio nikakvu drugu opciju (Messi ti je danas to rekao na pressu i juce, Laporta)
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.