Messi: Plašio sam se da nećemo na Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Gaučosi strepili do kraja

Messi: Plašio sam se da nećemo na Svjetsko prvenstvo

Reprezentacije Argentina zahvaljujući Lionelu Messiju izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Gaučosi su u posljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija savladali Ekvador rezultatom 3:1, a sva tri pogotka bila su djelo sjajnog Messija koji je nakon meča izjavio da se plašio da će Argentina ostati bez nastupa na Mundijalu.

"Plašio sam se da se nećemo kvalifikovati. Mnogo sam bio uplašen. To bi bilo katastrofa za Argentinu, za nas, za sve. Borili smo se, patili i nismo dozvolili da ostanemo bez plasmana u Rusiju. Zaslužili smo ovo poslije svega kroz šta smo prošli", izjavio je fudbaler Barcelone.

Argentina je kvalifikacije završila na trećoj poziciji, a osim nje na Mundijal iz Južne Amerike direktno idu Brazil, Urugvaj i Kolumbija. 

Mnogi su mišljenja da Messiju nedostaje zlato sa Svjetskog prvenstva kako bi zaslužio naziv jednog od najboljih igrača svih vremena. S obzirom da će uskoro napuniti 31 godinu, možda će mu takmičenje u Rusiji biti posljednja prilika za to.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi