Pochettino govorio o "sukobu" sa Messijem
FOTO - EPA

Sve je jasno

Pochettino govorio o "sukobu" sa Messijem

A. Beganović

U okviru 6. kola francuskog prvenstva PSG je pred svojim navijačima savladao Lyon (2:1), a meč je zapravo obilježio trenutak kada je Mauricio Pochettino iz igre izvadio Lionela Messija.

Igrala se 75. minuta kada je trener PSG-a odlučio Messija zamijeniti, a utakmica nije ni završila kada su se na društvenim mrežama pojavile fotografije na kojima se vidi Messijevo nezadovoljstvo.

I od tog momenta inostrani mediji se bave Messijevom reakcijom, a uoči gostovanja PSG-a kod Metza, novinari su od Pochettina tražili komentar.

"Situacija je veoma jasna, a i klub se oglasio po tom pitanju. Vidjeli smo da Messi osjeća bolove u koljenu. Nakon jednog duela uhvatio se za koljeno i reagovali smo", istakao je trener PSG-a.

"Odigrao je dobro prvo poluvrijeme, imao je dobru priliku koju nažalost nije pretvorio pogodak. No, odigrao je kvalitetno, a nakon 75 minuta provednih na terenu, uzimajući u obzir situaciju sa koljenom, odlučili smo ga povući iz igre", dodao je Pochettino.

Francuske novinare je interesovalo i da li je Pochettina iznenadilo to što se o fotografiji koja se pojavila na društvenim mrežama počelo raspravljati u cijelom svijetu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ne, nisam se iznenadio. Prihvatam takvu situaciju. Kao što sam već rekao, dobili smo informacije i odlučili smo da je ispravnije izvesti ga iz igre u 75. minuti nego ostaviti ga do kraja", rekao je trener PSG-a i na kraju dodao:

"Svi veliki prvaci žele uvijek biti na terenu. Sve razumijemo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi