Pochettino će sutra ponovo pokazati Messiju ko je "gazda" u PSG-u?

Parižani gostuju u Metzu

Pochettino će sutra ponovo pokazati Messiju ko je "gazda" u PSG-u?

E. Čaušević

PSG je proteklog vikenda na svom terenu pobijedio Lyon sa 2:1.

Parižani su nakon preokreta uspjeli da dođu do tri boda, a junak je bio Mauro Icardi koji je u 92. minuti postigao pogodak za pobjedu.

Međutim, detalj koji je obilježio ovu utakmicu desio se u 76. minuti kada je Mauricio Pochettino odlučio da iz igre izvede Lionela Messija kojem se taj potez uopšte nije svidio.

Messi je bio ljut dok je izlazio s terena i odbio je čak da se rukuje s Pochettinom. No, nakon toga francuski mediji objavili su da je Messi osjetio bol u koljenu i da je zbog toga izašao iz igre.

Međutim, mnogi sumnjaju u tu priču zbog Messijeve reakcije i jasno je da Argentinac nije želio da napusti teren prije završetka utakmice dok je njegova ekipa pokušavala da dođe do pobjede.

PSG svoj naredni meč igra već sutra kada će gostovati Metzu u okviru sedmog kola Ligue 1, a mediji u Francuskoj pišu da će Pochettino zadati novi udarac Messiju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno, Pochettino je već donio odluku da Messi neće početi sutrašnji meč i da će ostati na klupi jer na taj način želi pokazati da je on taj koji donosi odluke.

No, L'Equipe je objavio da je Pochettinova želja da odmori Messija u sutrašnjem meču jer nakon toga slijedi im meč protiv Montpelliera i za sedam dana utakmica Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Top Komentari

user1582456981
Cuj da odmori, ne mogu da shvatim ove gluposti i pricu o umoru, igra 90 minuta il trenira 2 sata i umiran, ljudi rade u rudnicima po 8 sati svakodnevno i nisu placeni ni izbliza a ono trckara po terenu i umorno a ja logike
3 2
Nedd
Kakva crna povreda, problemi sine problemi! Šejk kupuje skupe igracke, nemoze Tim igrati sa 4 napadaca, mora neko kuci ostati... htio he broj 30, dobio je platu od 30 mil, e sad ce da igra kako šeik svira!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi