Messi prije osam godina otkrio na koji način može samo otići iz Barcelone: "Ako ikada odem..."

Sve se čini se ostvarilo

Messi prije osam godina otkrio na koji način može samo otići iz Barcelone: "Ako ikada odem..."

Endin Čaušević

Lionel Messi nalazi se na izlaznim vratima Barcelone gdje je proveo cijelu svoju dosadašnju karijeru.

Niko sigurno nije ni sanjao da bi Messi jednog dana mogao da napusti Barcelonu, ali čini se da ćemo upravo tome svjedočiti ovog ljeta. Argentinac je jučer od kluba tražio raskid ugovora i poručio im je da želi da ide.

Messi se povezuje najviše s Manchester Cityjem i ukoliko zaista napusti Camp Nou čini se da će Etihad biti njegova naredna destinacija.

Danas se na društvenim mrežama pojavio i video od prije osam godina kada je Messi rekao da nikada neće napustiti Barcelonu, ali ako to uradi jasno je i tada znao do znanja zašto će to uraditi.

"Ljudi jako dobro znaju da ja nikada neću napustiti Barcelonu. Ako ikada odem, to će biti jer su me otjerali, a ne zbog toga što sam ja tako odlučio. Tako da, ostanite smireni, ja sam uvijek govorio da je Barcelona moj dom", rekao je tada Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznato je da je Messi nezadovoljan radom čelnika kluba i želi njihov odlazak. No, Josep Maria Bartomeu to odbija i čini se da će biti zapamćen kao predsjednik koji je iz Barcelone otjerao Messija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi