Messi nedodirljiv, najbliži mu je Pjanić
Messi je zabio čak 19 golova iz slobodnih udaraca u posljednjih pet godina, a iza njega na listi je Miralem Pjanić (12), koliko je zabio i Turčin Hakan Calhanoglou

Majstori za slobodna udarca

Messi nedodirljiv, najbliži mu je Pjanić

E. Škorić

Lionel Messi je nedodirljiv kada su u pitanju uspješno izvedeni slobodni udarci u proteklih pet godina.

Messi je nevjerovatno talentovan igrač, poseban talent ima za slobodnjake, pa je tako u posljednjih pet godina postigao 19 golova iz slobodnih udaraca. Čini ga to nedodirljivim na listi najboljih izvođača slobodnih udaraca za period od posljednjih pet godina.

Dvocifren broj realizovanih slobodnjaka u tom periodu imaju jedino još naš Miraelm Pjanić (Roma/Juventus) koji je zabio 12 golova, koliko ih je zabio i Hakan Calhonoglou igrajući za Bayer i Milan.

Devet golova zabio je Juventusov Paulo Dybala, a po osam dvojac iz Valencije Daniel Wass i Daneil Parejo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Po sedam su dali Aleksandar Kolarov i Cristiano Ronaldo, a po šest Juan Mata, Enis Bardhi (Levante) i Bayernov James Rodriguez, a tu su još Herthin Marvin Plattenhard, Neymar iz PSG-a, odavno umirovljeni Andrea Pirlo i Unitedov Alexis Sanchez.

Top Komentari

PeppermintSA
Bardhi je svojih šest zabio u posljednjih 18 mjeseci.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi