Posljednji meč bez ikakvog značaja za Barcelonu i novi Koemanov šamar Pjaniću

Nizozemac se oprašta od kluba?

Posljednji meč bez ikakvog značaja za Barcelonu i novi Koemanov šamar Pjaniću

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas igraju u gostima protiv Eibara utakmicu posljednjeg 38. kola španske La Lige.

Za Katalonce ova utakmica nema razultatskog značaja jer su u prošlom kolu ostali i bez teoretskih šansi da postanu prvaci Španije.

Barcelona je do prije nekoliko sedmica imala sve u svojim rukama, ali su razočarali navijače lošom igrom u finišu sezone. U prethodnih pet mečeva uspjeli su upisati samo jednu pobjedu što su Atletico i Real Madrid znali da iskoriste.

Međutim, i za ekipu Eibara ova utakmica nije od velikog značaja jer su oni nakon prošlog kola i poraza od Valencije izgubili sve šanse da izbore opstanak, te ćemo ih naredne sezone gledati u Segundi.

Također, danas je vjerovatno zadnja utakmica i za Ronalda Koemana kao trenera Barcelone jer se očekuje da će dobiti otkaz zbog toga što nije uspio da ispuni očekivanja.

Očekivalo se da će Koeman danas dati šansu igračima koji se nisu naigrali ove sezone, ali čini se da to nije slučaj.

Oglasi

Nizozemac ne odustaje od svoje "najdraže" postave, te će napraviti samo dvije promjene jer je odlučio da Lionel Messi i Pedri danas neće igrati jer su oni među igračima koji su ove sezone odigrali najviše mečeva i već su otišli na zasluženi odmor.

Španski mediji očekivali su da bi danas šansu od prve minute konačno nakon tri mjeseca mogao dobiti i Miralem Pjanić, ali kako stvari stoje bh. veznjak će ponovo ostati na klupi.

Katalonski Sport objavio je jutros vjerovatne sastave za meč Eibara i Barcelone i prema njihovim informacijama Koeman ni danas neće dati šansu Pjaniću. Nikome nije jasno šta je Pjanić toliko "zgriješio" pa ga je Nizozemac otpisao i čak mu ne da šansu da počne meč bez ikakvog rezultatskog značaja.

Vjerovatni sastav Barcelone: Neto, Umtiti, Araujo, Pique, Dest, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Ilaix Moriba, Griezmann, Dembele.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi i tekst "SD EIBAR 209- 30 puntos IPURUA 8.164 espectadores ÁRBITRO:Santiago ENTRENADOR LIGA 38a JORNADA FC BARCELONA 32-76puntos puntos 18.00h M MENDILIBAR 60años 5temporada LaLiga LATRE (COMITÉ ARAGONÉS) 13 NETO 4 ARAUJO 3 PIQUE ENTRENADOR 23 DMITROVIC 23 ARBILLA 15 COTE 8 ÛDIOP 18 RECIO OLIVEIRA 20 CORREA 33 ATIENZA 25 BRYAN GIL 2 DEST KOEMAN años 12 temporada 18 JORDI ALBA 5 BUSQUETS 27 ILAIX MORIBA KIKE 21 DEJONG SERGI ENRICH BAJAS Porlesión 0 Porsandón DEMBÉLÉ 7 GRIEZMANN SUPLENTES 2m0r RataSoare SUPLENTES MatheusF. BAJAS Porlesión TerStae(p) 22AnsFai Porsandón"

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je u prošlom kolu protiv Celte odigrao nekoliko minuta u finišu i to mu je bio prvi nastup nakon više od dva mjeseca pauze.

Ove sezone bh. reprezentativac je odigrao 29 mečeva u svim takmičenjima, ali je većinom ulazio s klupe. Mnogi su bili sigurni da će Pjanić na ljeto napustiti Barcu nakon samo jedne sezone, ali ukoliko dođe do promjene trenera neće biti iznenađenje da bh. veznjak ostane.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Iskreno mislim da pjani puca k što ga ovaj žutokljunac ne ubacuje jer zna da je on svoje odbrojao, pique i lenglet mu prosuli pola bodova i dalje ih forsira tele obično a baca priču po zaslugama da se igra
7 1
Bosonog bog
Koeman je pokazao da je pravi covijek.Kad si shupak,ostani shupak do kraja.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi