Messi s dva lica: Argentinska legenda pokušava da objasni zašto igra bolje u dersu Barce

Daniel Passarella objašnjava

Messi s dva lica: Argentinska legenda pokušava da objasni zašto igra bolje u dersu Barce

E. Škorić

Povratak Lionela Messija u Argentinu nije prošao kako se očekivalo, pošto su Gauočosi u petak poraženi s 3:1 od Venecuele u prijateljskom meču.

Messi je nakon neuspješnog Svjetskog prvenstva najavio kraj reprezentativne karijere, ali se opet stavio na raspolaganje nacionalnom timu. Protiv Venecuele je igrao, no tim je poražen.

Nastavljaju se teorije da Messi puno bolje igra kada je u Barceloni nego u Argentini. Bivši argentinski reprezentativac Daniel Passarella je to pokušao da objasni.

"On je veliki igrač koji može dati mnogo bilo kojem timu", rekao je Passarella za Marcu, pa je dodao:

"Ali kada igra za Barcu ima drugačiji stav i bolji je tamo. Ponekad se takve stvari dešavaju. Dobro igrate za reprezentaciju i vole vas, ali ne osjećate se opušteno i nešto se ne uklapa. Ne znam šta je to, ali to bi trebalo da bude nešto što iznutra osjećate".

Messi je postigao 39 golova u 36 utakmica u svim takmičenjima za Barcelonu, s kojom želi da osvoji trostruku krunu ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu Argentine je pak u 129 mečeva od 2005. godine postigao 65 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti