Messi: Sramota je da se Copa America igra na ovako lošim terenima

Nezadovoljstvo kapitena Argentine

Messi: Sramota je da se Copa America igra na ovako lošim terenima

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine sinoć je u četvrtfinalu Copa Americe savladala Venecuelu sa 2:0.

Argentinci su se tako plasirali u polufinale gdje ćemo gledati najveći derbi južnoameričkog fudbala. Naravno, u polufinalu će igrati Brazil i Argentina, a ovaj susret je na rasporedu u noći s utorka na srijedu u 2:30 sati po našem vremenu.

Iako su Argentinci sinoć uspjeli da dođu do pobjede od 2:0 ponovo nisu baš briljirali svojom igrom. No, nakon meča kapiten ovog tima Lionel Messi izjavio je da vjeruje da će ekipa tek pokazati ono najbolje.

"Svi učesnici silno žele da osvoje Copa Americu i svi imamo isti cilj. Ono što mogu reći da su tereni jako loši i sramota je što se ovakvo takmičenje igra na tako lošim terenima. Brazil? Teško je reći ko će tu biti favorit. Znam da još uvijek nijste vidjeli naše najbolje izdanje koje tek slijedi", rekao je Messi i osvrnuo se na selektora Lionela Scalonija.

"Scaloni nas je sve ujedinio, zaista se osjećamo i ponašamo kao pravi tim i na treninzima i utakmicama. Svi se jako dobro slažemo. Jako dobro znamo kakva je Brazil reprezentacija. Imamo ogromno poštovanje prema njima, ali se nadamo dobrom rezultatu i prolazu u finale. Scaloni ima i vrline i mane, baš kao i svaki selektor Argentine do sada, baš kao i svaka osoba na svijetu. Nije lako biti trener ove reprezentacije".

Top Komentari

Śmeker007
Argentina ti pravi TEAM? hahaha e moj Messi izjava ti je za hurca :D
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi