Messi u (ne)mogućoj misiji

Opet protiv Buffona

Messi u (ne)mogućoj misiji

E. Škorić

Barcelona i Juventus sutra igraju revanš četvrtfinala Lige prvaka, a Stara dama je trenutno bliže polufinalu.

Juventus je u prvom susretu savladao goste iz Barcelone s 3:0 i sutra navečer na Nou Campu brani visoku prednost. 

Italijanski list "Corriere della Sera" u najavi ovog meča donosi zanimljiv naslov "Messijeva misija", što znači da će Argentinac pokušati da napravi ono što ranije nije uspio.

Teško je pronaći golmana koji je uspio u duelima protiv Lea Messija sačuvati mrežu, no Gianluigi Buffon nikada do sada nije primio gol u mečevima protiv ponajboljeg igrača svijeta.

Od Argentinca se nekako najviše očekuje u Barceloni, bez obzira na činjenicu da Katalonci imaju igrače poput Suareza i Neymara, no kako je Buffon na drugoj strani, navijači katalonskog diva mogu da se zabrinu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako god, Messi će uraditi sve da sruši negativnu tradiciju i da pokuša prirediti još jedno Barcino čudo, nakon što je ovaj klub u osmini finala nadoknadio 0:4 iz prve utakmice protiv PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi