Messi u oproštajnom pismu Suarezu ponizio rukovodstvo Barcelone

Argentinac ostao bez partnera u napadu

Messi u oproštajnom pismu Suarezu ponizio rukovodstvo Barcelone

A. Čaušević

Emotivni oproštaj od Luisa Suareza Lionel Messi je iskoristio da žestoko kritikuje aktuleno rukovodstvo Barcelone. 

Messi i Suarez su napad Barcelone predvodili od 2014. godine, u međuvremenu su postali veliki prijatelji zato i ne čudi zašto je Argentincu teško pao odlazak Urugvajca.

Kapiten ekipe s Nou Campa se od Saureza oprostio na društvenoj mreži Instagram uz poruku da ga voli i da nije zaslužio da bude otjeran.

"Bit će veoma teško ne provoditi vrijemme svakodnevno sa tobom, na terenu i van njega. Nedostajat će mi to vrijeme, veoma. Bilo je tu mnogo godina, mnogo saigrača, mnogo večera… Mnogo stvari koje nećemo moći da zaboravimo. Bit će čudno vidjeti te u drugom dresu, a još čudnije igrati protiv tebe", započeo je Messi te nastavio:

"Zaslužio si da odeš zbog onoga što i jesi – kao jedan od najvećih fudbalera u klupskoj istoriji – koji je radio važne stvari za grupu, ali i individuelno. Nisi zaslužio da budeš otjeran tako kako su oni to uradili. Istina je da u ovom trenutku, više nisam ni iznenađen njihovim postupcima. Želim ti sve najbolje u budućnosti. Volim te i vidimo se uskoro."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi i Suarez će se ubrzo naći na suprotnim stranama terena jer je urugvajski napadač potpisao za Atletico Madrid.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi