Messi večeras slavi veliki jubilej, sve je bliži rekordu Xavija
Messi će večeras odigrati 700. utakmicu za Barcelonu

Argentinac je na dobrom putu da prestigne na listi svog bivšeg saigrača

Messi večeras slavi veliki jubilej, sve je bliži rekordu Xavija

S. Pašalić

Barcelona će večeras na Camp Nou odigrati jako bitnu utakmicu protiv Borussije Dortmund u okviru 5. kola Lige prvaka.

Katalonci nakon četiri odigrana kola imaju dvije pobjede i dva remija, ali su u posljednjoj utakmici napravili kiks i odigrali 0:0 protiv Slavije Prag pa su sada u opasnosti da ostanu bez nokaut faze.

Ono što je bitno za Barcelonu je da će Lionel Messi koji je početkom sezone imao problema sa povredom večeras zaigrati, a to značajno povećava šanse katalonskom timu da stigne do pobjede.

Messi je nakon oporavka u sjajnoj formi i u posljednjih devet utakmica je postigao 11 golova, a večeras će imati i svoj jubilej.

Argentinac će odigrati svoju 700. utakmicu u dresu Barcelone i tako će se još malo primaći Xaviju koji drži rekord sa 767 nastupa za katalonski tim.

Lionel Messi je prije 16 godina debitovao za prvi tim Barcelone i od tada je u 699 utakmica postigao 612 golova i upisao je 248 asistencija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije