Messi želi povratak Higuaina u reprezentaciju
EPA

Jasan stav zvijezde Barcelone

Messi želi povratak Higuaina u reprezentaciju

E. Ganibegović

Fudbaler Barcelone Lionel Messi tvrdi da je Gonzalo Higuain jedan od najboljih svjetskih napadača i da treba da bude uvršten u sastav reprezentacije Argentine.

Napadač Juventusa nije dobio poziv u posljednjih nekoliko utakmica Gaučosa, jer je priliku dobio Mauro Icardi.

"Što se mene tiče, Higuain je jedan od najboljih napadača na svijetu. On to dokazuje u Juventusu i naravno da nije ista stvar igrati za Argentinu", rekao je Messi za TyC Sports u Argentini.

"Kritike mu ne gode i mnogo smo puta razgovarali o tome. Mislim kako je ovaj period bez reprezentativnog nogometa bio dobar za njega, budući da se mogao fokusirati na treninge i svoje poboljšanje. On jednostavno mora da bude u sastavu naše selekcije", zaključio je napadač Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi