Messi: Želim završiti karijeru u Barceloni

Potpisao novi ugovor

Messi: Želim završiti karijeru u Barceloni

Lionel Messi je danas konačno potpisao novi ugovor sa Barcelonom.

Katalonski klub je objavio na svojim stranicama d će se Messi zadržati na Nou Campu do 2021. godine, a nakon što je produžio vjernost, Argentinac je rekao da želi u Barceloni i završiti svoju bogatu karijeru.

"Već neko vrijeme nedostajao je samo potpis, a sada se to i dogodilo. Sretan sam što ću nastaviti da igram u klubu koji je moj dom. Želim da budem ovdje cijelu svoju karijeru, oduvijek sam govorio da mi je sad da se povučem u Barceloni i sada smo na dobrom putu", rekao je Messi.

Osvrnuo se Messi i na ciljeve.

"Cilj je da nastavimo da osvajamo trofeje i da omogaćujemo riznicu. Svaki igrač u ovom klubu ima veliku odgornost kako bismo narednih godina osvajali još više titula."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi se Barceloni priključio još u tinejdžerskoj dobi. Kao najbolji strijelac u historiji kluba zabio je 523 gola u 602 utakmice i osvojio je, između ostalog, četiri naslova pobjednika Lige prvaka i osam naslova prvaka Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi