Lionel Messi potpisao za PSG!
Foto: PSG

Francuzi večeras objavili

Lionel Messi potpisao za PSG! · Udarna vijest

Edmir Škorić

Vjerovatno ste već shvatili da će Argentinac karijeru nastaviti u Parizu, no večeras je PSG zvanično potvrdio saradnju sa bivšim igračem Barcelone.

Messi (34) je potpisao na dvije godine uz mogućnost produženja na dodatnu godinu dana.

"Šestostruki dobitnik Zlatne lopte smatra se legendom u svom sportu i istinskim izvorom inspiracije za sve generacije, na terenu i izvan njega", najavili su na web stranici PSG-a.

"Nestrpljiv sam da započnem novo poglavlje svoje karijere u Parizu", rekao je Leo Messi nakon što je parafirao svoj ugovor, dodavši:

"Klub i njegova vizija u savršenom su skladu s mojim ambicijama. Znam koliko su igrači i osoblje talentovani. Odlučan sam u izgradnji, zajedno s njima, nečeg sjajnog za klub i navijače. Jedva čekam stupiti nogom na travnjak Parka Prinčeva".

"Oduševljen sam što se Lionel Messi odlučio pridružiti Paris Saint-Germainu i ponosni smo što ga možemo dočekati u Parizu", rekao je Nasser Al-Khelaïfi, predsjednik francuskog kluba.

Messi će u PSG-u nositi dres s brojem 30.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

ghast0
Nema suza kad su pare u pitanju. Za voljeni klub bih ostao i igrao za dzaba, al ne, kako će čifutčić to.
20 13
Beclija90
Pametnije bi vam bilo da napisete da je mladi muharemovic potpisao za juventus... amateri
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi