Messija ni na mapi: FIFA objavila imena trojice igrača koji se bore za Zlatnu loptu

Iznenađujuća odluka

Messija ni na mapi: FIFA objavila imena trojice igrača koji se bore za Zlatnu loptu

Endin Čaušević

FIFA je danas objavila imena trojice fudbalera koji će konkurisati ove godine za najboljeg igrača svijeta, odnosno za Zlatnu loptu.

Na svojoj zvaničnoj stranici FIFA je objavila da je odlučeno koja trojica igrača se nalaze u borbi za Zlatnu loptu koja će uskoro biti uručena. Ono što je iznenadilo fudbalsku javnost jeste da Lionel Messi po prvi put nakon više od deset godina nije u TOP 3 igrača svijeta.

Iako je osvojio s Barcelonom duplu krunu i na kraju bio najbolji strijelac Evrope očito je da mu to nije dovoljno da uđe u borbu za Zlatnu loptu. Za ovu nagradu borit će se Cristiano Ronaldo, Luka Modrić i Mohamed Salaha.

No, ono što je najviše razočaralo čelnike i navijače Barcelone jeste činjenica da se samo gledalo ono što su ovi igrači uradili u Ligi prvaka, te da su zapostavljena takmičenja gdje je Messi bio iznad svih.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

muha
Ko je Salaha?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi